rozwiaz rownania
Aveenue: Zadanie 1
(x−4)(x+4)−(x−3)2=17
I2x−4I=8
Zadanie 2
Podaj przybliżenie dziesiętne liczby 716 z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku.
Oblicz błąd bezwzględny tego przybliżenia.
Zadanie 3
Tosia i Tomek zdawali egzamin testowy z matematyki. Tomek rozwiązał poprawnie 74% zadań, Tosia
była lepsza o 14 punktów procentowych.
a) Jeżeli test składał się ze 150 zadań, to ile każde z nich rozwiązało poprawnie?
Zadanie 4
Wyznacz sumę, różnicę i część wspólną przedziałów A i B.
A=(−∞,5> B=(3,∞)4
Zadanie 5.
Rozwiąż nierówność.
I2x−1I>3
23 lis 16:26
Eta:
Za mało zadań podajesz , no i są za łatwe
23 lis 16:28
Aveenue: Pomożesz, czy krytykujesz
23 lis 16:32
23 lis 16:35
23 lis 16:36
23 lis 16:38
Aveenue: Nie mam czasu na myślenie, główkowanie, prosze o rozwiązanie i wyjaśnienie,
23 lis 16:38
Eta:
Bierz się do pracy i nie czekaj na gotowca w tak banalnych zadaniach
powodzenia
23 lis 16:38
Eta:
No to Twój problem! mnie też się nie chce
23 lis 16:39
Aveenue: To nie dla mnie, to raz, a dwa mam jeszcze oprocz tego okolo 120 zadan dla mnie, dwa referaty,
gdybym miala czas to bym sama to zrobila ale to nie dla wiec wole gotowca tak ?
23 lis 16:40
Aveenue: A co z Zadaniem trzecim
23 lis 16:44
Eta:
Wszystko rozumiem ,ale jeżeli rozwiążesz samodzielnie te zadania, to będziesz mieć
satysfakcję,że sama dałaś radę

Nie musisz dostać oceny
bdb
Najpierw rozwiąż te na podstawie linków, które wskazałam
23 lis 16:52
Eta:
Może ktoś się "zlituje" i poda Ci gotowce
Ja idę na dobrą kolację
23 lis 16:54
Aveenue: Fajnie.. Smacznego
23 lis 17:28
Aveenue: up
23 lis 18:00
Eta:

Po zjedzeniu dobrej kolacji
"złamałam się" 
i masz
LENIU gotowca:
1a) x
2−16−x
2+6x−9=17 ⇒ 6x=42 ⇒
x=7
1b) |2x−4|=8 ⇒ 2x−4=8 v 2x−4= −8
x=6 v x= −2
| | 7 | |
2/ |
| = 0,4375 −−− wartość rzeczywista |
| | 16 | |
| | 7 | |
|
| ≈ 0,44 −−− wartość przybliżona |
| | 16 | |
B
b=| wartość rzeczywista − wartość przybliżona| = .... mam nadzieję ,że umiesz odejmować
lub weź do "łapki" kalkulator

3/ Tomek ( pewnie leń , taki jak Ty) bo rozwiązał, tylko
74% z 150 zadań = .... ( policz na kalkulatorze)
Tosia (pilna uczennica) bo rozwiązała
88% ze 150 zadań = ........
4/
AUB= (−
∞,
∞)=R
A∩B=(3,5>
A\ B=(−
∞, 3>
B\ A= (5,
∞)
5/ |2x−1|>3
2x−1>3 lub 2x−1< −3
x >2 lub x< − 1
odp:
x∊(−∞, −1) U (2,∞)
Teraz chociaż poprawnie przepisz tego
gotowca 
23 lis 18:54
23 lis 19:03
Eta:
23 lis 19:05
Eta:
"Oczywista−oczywistość", że rys. jest do zadania 4/
23 lis 19:07
Aveenue: Hhahahaha

ale się uśmiałam, bardzo zabawne na prawde

dziekuje slicznie Eta
23 lis 20:51
Eta:
23 lis 21:09