pomocy
Ania: Witam, proszę o pomoc ; )
Boki trójkąta ABC zawierają się w prostych o równaniach: AB : x + y − 2 = 0 , BC : x − 3 = 0 ,
AC : x − y = 0 . Wyznacz współrzędne wierzchołków tego trójkąta, a następnie oblicz jego
obwód.
20 lis 20:34
===:
... wyznaczaj punkty przecięcia się tych prostych (parami) rozwiązując układy równań
Otrzymasz pary liczb będące współrzędnymi wierzchołków
Potem policzysz długości boków (odcinków) i obwód trójkąta
20 lis 20:42
Ania: No właśnie problem mam z obliczeniem układu równań..
22 lis 10:28
22 lis 10:35
22 lis 10:35
22 lis 10:35