naszkicuj wykres funkcji
Ad: Witam
Jak zabrać się za takie zadanie?
f:R−>R, f(x)=∥x−1∥+2
∥ = wart. b.
19 lis 11:02
19 lis 11:07
Ad: Dzieki wielkie za link

przeoczyłem to.
Możesz mi jeszcze powiedzieć jak narysować x, x
2 itp?
19 lis 11:11
Ad: juz chyba wiem
19 lis 11:13
19 lis 11:15
J :
IIaII = IaI czyli masz: f(x) = Ix −1I + 2
19 lis 11:24
Ad: już to znalazłem wczesniej − wybacz ze nie napisałem. Niestety mam kilka przykładów za które
nie wiem jak się zabrać. Zrobię najpierw to co umie.. może olśnienia jakiegoś dostane
19 lis 11:37
Ad: Jednak mam kilka problemów

Jak zabrać sie za
1. 1+sinx (wiem jak wygląda wykres funcji sin, ale nie wiem czy dobrze myślę). Mam ten wykres o
jeden w góre przesunąć?
2. f:R\{0} −−>R, f(x)= I−x+1I jak ten przykład z minusem na początku traktować?
3. f:R−−>R,f(x)= sin(−x+π)
4. f

−1,1]−−>R, f(x)=arc cos(−x)+2
19 lis 12:08
J :
1) tak ... przesuwasz sinx o 1 do góry
2) rysujesz f(x) = −x +1 i odbicie ..
3) rysujesz f(x) = sin(−x) i przesuwasz o π w lewo
4) rysujesz f(x) − arc cos(−x) i przesuwasz o 2 do góry
19 lis 12:22
Ad: Dzięki
mam problem z dwoma ostatnimi..
Ktoś da radę pomóc?
19 lis 14:20