prosze o pomoc w rozwiązaniu
greg210280: 1/9x3−x=0
16 paź 12:37
J:
...wyłacz x przed nawias..
16 paź 12:37
bezendu:
| | 1 | | 1 | |
x=0 lub x= |
| lub x=− |
| |
| | 3 | | 3 | |
16 paź 12:39
greg210280: 3x3+4x2−7x=0
16 paź 12:43
52: Znowu x przed nawias, potem Δ
16 paź 12:46
bezendu:
x(3x2+4x−7)=0
policz sobie deltę
16 paź 12:46
greg210280: pomoze ktos z tom deltom bo nie kumam jak sie do tego zabrac
16 paź 12:50
16 paź 12:51
J:
Δ = b2 − 4ac ... tutaj: Δ =42 − 4*3*(−7) = ...
16 paź 12:51
52: z tą ponieważ jedna delta
16 paź 12:52
J: @
bezendu ... post 12:39 .... oj, chyba nie tak...
16 paź 13:17
16 paź 13:18
16 paź 13:59
J:
..
16 paź 14:01