Witam, proszę o rozwiązanie zadania, z gory dziękuję
DD12: Oblicz odelgłość punktu A od środka odcinka BC jeśli A=(−1,5); B=(0,−1), C=(6,5)
17 wrz 18:28
17 wrz 18:30
DD12: mimo to Proszę o rozwiązanie
17 wrz 18:53
5-latek: NIe rob zartow
Jestes juz w pewnie w 3 klasie liceum wiec tak proste rzeczy powinienes /powinnas policzyc
17 wrz 18:55
DD12: gdybym umiał to chyba bym tutaj nie pisał to chyba logiczne...
17 wrz 18:58
DD12: podbijam może ktoś rozwiąże to PROSTE zadanie
17 wrz 19:29
Janek191:
B = ( 0 ; − 1) C = ( 6; 5)
więc
| | 0 + 6 | | − 1 + 5 | |
S = ( |
| ; |
| ) = ( 3; 2) − środek odcinka BC |
| | 2 | | 2 | |
A = ( − 1 ; 5)
I A S I =
√ ( 3 − (−1))2 + ( 2 − 5)2 =
√42 + (−3)2 =
√16 + 9 =
√25 = 5
17 wrz 19:37
Janek191:
B = ( 0 ; − 1) C = ( 6; 5)
więc
| | 0 + 6 | | − 1 + 5 | |
S = ( |
| ; |
| ) = ( 3; 2) − środek odcinka BC |
| | 2 | | 2 | |
A = ( − 1 ; 5)
I A S I =
√ ( 3 − (−1))2 + ( 2 − 5)2 =
√42 + (−3)2 =
√16 + 9 =
√25 = 5
17 wrz 19:38
Janek191:
B = ( 0 ; − 1) C = ( 6; 5)
więc
| | 0 + 6 | | − 1 + 5 | |
S = ( |
| ; |
| ) = ( 3; 2) − środek odcinka BC |
| | 2 | | 2 | |
A = ( − 1 ; 5)
I A S I =
√ ( 3 − (−1))2 + ( 2 − 5)2 =
√42 + (−3)2 =
√16 + 9 =
√25 = 5
17 wrz 19:38