wyznacz
mark: długosć odcinkao końcach A=(−6,4),B=(−4,−8) ,wyznacz współrzędne środka
15 sie 18:58
bezendu:
Podstaw do wzoru...
15 sie 19:04
ja:
15 sie 19:09
Gustlik: Z wektorów:
A=(−6,4)
B=(−4,−8)
AB
→=[−4−(−6), −8−4]=[2, −12]
|AB|=
√22+(−12)2=
√4+144=
√148=2
√37
148 | 2
74 | 2
37 | 37
1 |
| | −6+(−4) | | 4+(−8) | |
S=( |
| , |
| )=(1, −2) |
| | 2 | | 2 | |
19 sie 01:18
Eta:
|AB|= √(−4−(−6))2+(−8−4)2= √4+144= 2√37
19 sie 01:28
19 sie 01:29
19 sie 01:29
Janek191:
| | − 6 + (− 4) | | 4 + (−8) | |
S = ( |
| ; |
| ) = ( − 5; − 2) |
| | 2 | | 2 | |
19 sie 07:12