Wynacz równanie prostej k
Lukas: Wynacz równanie prostej k odległej o 10 od prostej −3x4y+1=0
10 cze 00:39
Felicita:
Najpierw niechluju napisz czytelnie równanie danej prostej np:−3x +4y +1 = 0
Wtedy odp;k:−3x+4y−49=0 ⋁ −3x+4y+51=0
10 cze 05:52
Lukas: ok podzielisz sie patentem jak to zrobilas? bo sama odpowiedz nie wiele mi mowi

pozdr!
10 cze 06:24
daras: ciesz sie, że znalazłęś Szczęśliwą o tej porze, która chciała Ci pomóc
10 cze 07:51
10 cze 07:56
Janek191:

l : − 3x + 4y + 1 = 0
Prosta k równoległa do danej prostej ma równanie
k : −3 x + 4y + c = 0
Te proste mają być oddalone o 10 jednostek. d = 10
Dla x
0 = − 1 jest y
0 = − 1
P = ( x
0, y
0) = ( − 1; − 1) ∊ l
Odległość P od prostej k jest równa d = 10, więc
| I − 3*(−1) + 4*(−1) + c I | |
| = 10 |
| √(−3)2 + 42 | |
I 3 − 4 + c I = 10*5 = 50
I c − 1 I = 50
c − 1 = − 50 lub c − 1 = 50
c = − 49 lub c = 51
Odp. k
1 : − 3x + 4y − 49 = 0 , k
2 : − 3x + 4y + 51 = 0
============================================
10 cze 10:57
Obywatel:
To co ty tam kolorowa małpo,nie umiesz rozwiązywać nadanych przez siebie zadań.
A za co ci płacą?(z państwowych jeszcze bądź co pieniędzy)Tylko za etat psychiatryczny?
Jak karłowatemu technicznie uprzywilejowanemu tatusiowi z rtv(pensjonariuszowi z Tworek,którego
jedyną umiejętnością jest inwigilacja internetu,usuwanie i blokowanie wpisów,oraz czynienie
wstrętów szarym użytkownikom)I opamiętaj się pajacu Tuszę że na razie poszedłeś we właściwym
kierunku,zmieniając pseudo z niebieskiego na czarny.I oto chodzi,przynajmniej tak trzymaj dalej
lilipucie!bo być może już niedługo zmienisz kwalfikacje zadowowe na staruszka portiera
co w psychiatrii nie powinno być trudne−wraz z ciupasem−rzecz jasna
10 cze 14:18