matematykaszkolna.pl
Trygonometria Qmi: rysunekTrygonometria, wykreśl kąt α wiedząc że:
 3 
sin α = −

5 
Dobrze?
29 maj 10:41
J: Nie spamuj.
29 maj 10:51
Qmi: Nie dostałem odpowiedzi wczoraj więc piszę znowu.
29 maj 10:59
29 maj 11:04
Qmi: A jest tam odpowiedź na sinusa? W sumie już 15 minut temu mógłbyś powiedzieć mi czy to zadanie dobrze zostało zrobione...
29 maj 11:06
J: To może poczytaj najpierw to: https://matematykaszkolna.pl/strona/417.html
29 maj 11:11
Qmi: Stary, pytam czy dobrze wykonałem to zadanie. Co z tego, że przeczytam i powiem sobie, ok wg. mnie jest dobrze. Wystarczy, że się gdzieś pomylę, następnie zrobię 10 zadań ,,swoją" ,,dobrą" metodą, a potem okaże się, że robię to źle. Nie wiem czego Ty mnie usiłujesz nauczyć, samodzielności? Czytania ze zrozumieniem? Nie wiem, może nie jestem tak mądry jak Ty, proszę kogokolwiek o pomoc aby powiedział − tak dobrze. Nie źle, pomyliłeś się tu: ... Czy tak trudno?
29 maj 11:14
J: rysunekNarysuj tak.. i zaznacz katy
29 maj 11:29
wredulus_pospolitus: więcej wiary w siebie i będzie super Tak jest dobrze ... chociaż dla niewpatrzonego oka może się wydać dziwne ... masz zaznaczone współrzędne 'x' ale nie mam 'y' i ktoś może (poprzez nieuwagę) stwierdzić, że źle zaznaczyłeś
J: Na osi OY jest oczywiście : − 3
Qmi: Dzięki za pomoc. I kąt alfa jest zawsze pomiędzy promieniem a osią OX J na rysunku zaznaczył go niebieskim okręgiem.
29 maj 11:33
J: Tak... Niebieski łuk można równie dobrze rozpocząć od dodatniej części osi OX , i rysując do góry, zkończyć na lewym zielonym ramieniu
29 maj 11:38