pomoc potrzebna
sandi17: Oblicz odległość miedzy środkami okegów o równaniu (x+1)2 + (y−2)2 =9 oraz x2 + y2 =10
18 maj 22:55
18 maj 22:56
18 maj 22:57
18 maj 22:57
Eta:
Jaka pomoc? ........... to lenistwo!
18 maj 22:58
sandi17: d= p[(0+1)2+(0−2)2}
18 maj 23:14
sandi17: tak ma to zostać zapisane
18 maj 23:15
sandi17: d = √(0+1)2+(0−2)2
18 maj 23:16
sandi17: d = 1 + 2
d = 3
tak ma być
18 maj 23:17
Nieuchwytny: dobrze, teraz tylko oblicz
18 maj 23:17
Nieuchwytny: d=
√12+22
to na pewno nie jest 3
18 maj 23:18
sandi17: d = √5
i tyle
18 maj 23:20
sandi17: tak ?
18 maj 23:20
Nieuchwytny: tak.
18 maj 23:28