matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc potrzebna
sandi17:
Oblicz odległość miedzy środkami okegów o równaniu (x+1)
2
+ (y−2)
2
=9 oraz x
2
+ y
2
=10
18 maj 22:55
Lukas:
S
1
=(−1,2) S
2
=(0,0) Wzór na długość odcinka
18 maj 22:56
Nieuchwytny:
Można też z tw.Pitagorasa.
18 maj 22:58