Proszę o pomoc
agusia: Proszę o dokładne wytłumaczenie zadania Punkty A(−5,2)B(−3,−2) są kolejnymi wierzchołkami
prostokąta ABCD punkt S o współrzędnych(−1,1,5) jest środkiem symetrii tego prostokąta wyznacz
współrzędne pozostałych wierzcholkow prostokąta ABCD i oblicz jego pole
15 maj 22:07
krystek: Równość wektorów lub podział odcinka na połowy zastosuj!
15 maj 22:10
agusia: Ja jestem taka cienka z matmy ze nie wiem i tsk o co chodzi jak mi ktos nie napisze od poczatku
do konca jsk to ma być zrobione
15 maj 22:16
5-latek:

czerwone linie to beda przekatne tego prostokata
Co wiesz o przekatnych prostokata . czy przecinaja sie w polowie ?
jesli tak to wzor na srodek odcinka i wyliczyc wsporzedne punktu C i D
Pole policz dlugosc odcimnka AB i BC i pomnoz je przez siebie
15 maj 22:17
agusia: Mozesz podac strone gdzie sa te wzory bede Ci bardzo wdzieczna
15 maj 22:17
agusia: No raczej ze tak gieniuszu hahaha
15 maj 22:19
15 maj 22:20
15 maj 22:20
agusia: DZIĘKI
15 maj 22:22
krystek:

Wektor AS→= SC→
15 maj 22:23
5-latek: https://matematykaszkolna.pl/strona/3423.html
Np wspolrzedne punktu C policzysz tak
Masz wspolrzedne punktu A i S
| | xA+xc | |
xs= |
| /*(2) to 2xs= xA+xC to xc= 2xS−xA postaw dane i policz |
| | 2 | |
| | yA+yc | |
to samo ys= |
| i tak samo policz |
| | 2 | |
Wspolrzedne punktu D masz dane Masz wspolrzedne punktu B i S policz tak samo wsopolrzedne
punktu D
15 maj 22:24
krystek: | | xA+xC | | yA+yC | |
lub Xs= |
| yS= |
| |
| | 2 | | 2 | |
15 maj 22:24
5-latek: Ze mnie taki sam geniusz jak z Ciebie
15 maj 22:25
agusia: Hahaha ja mam 4 jedynki i 2 i 3 z matmy
15 maj 22:30
5-latek: No to musisz poprawic sie
Stopnie popraw a nie wage
15 maj 22:32
agusia: Hahaha bardzo smieszne jeszcze jak jutro na 2 napisze i jeszcze kartkówka na 2 to mam zaliczone
15 maj 22:37
5-latek: No jak musisz to musisz
15 maj 22:38
agusia: Dobranoc
15 maj 22:39
5-latek: Dobranoc

Niech Ci sie przysni ze zaliczylas
15 maj 22:42
agusia: Oblicz pole i obwód trapezu rownoramiennego o podstawach długości 4 i 8cm oraz przekątnej o
długości 10 prosze o pomoc
9 cze 21:07
Mila:

e=(8−4):2=2
|AE|=8−2=6
W ΔAEC:
|AE|
2+h
2=p
2⇔
6
2+h
2=10
2
h
2=64
h=8
===
W ΔCEB:
h
2+e
2=c
2
8
2+2
2=c
2
c
2=68
c=
√68=
√4*17
c=2
√17
Teraz sama licz pole i obwód.
======================
9 cze 21:22
agusia: Dzieki
9 cze 21:24
Mila:

ćwicz dalej.
9 cze 21:26
agusia: A jeśli przecinają się pod kontem prostym?
9 cze 21:48
Mila:
Co się przecina pod kątem prostym?
9 cze 22:00
daras: k
ątem

dysleksja
9 cze 22:47