matematykaszkolna.pl
WITAM matmarozszerzona: witam, zdaję matematykę rozszerzoną w piątek. macie jakieś rady jakie zadania robić na tydzień przed maturą? Jak to wyglądało u Was?
3 maj 00:04
Marcin: Wszystko zależy od tego co już potrafisz emotka
3 maj 00:04
matmarozszerzona: Generalnie nie mam problemów z matematyką. Najtrudniejsza jest dla mnie stereometria i prawdopodobieństwo, szczerze mówiąc.
3 maj 00:06
Marcin: To rób zadania z tych działów. Albo najlepiej już odpuść całkiem naukę, bo lepiej jest mieć trzeźwy umysł emotka
3 maj 00:08
matmarozszerzona: Tak mówisz? Właśnie zastanawiam się czy np. w dzień przed matmą rozszerzoną jest sens cokolwiek robić? Czy nie lepiej odpuścić emotka
3 maj 00:10
WueR: W dzien przed odpocznij. Rozerwij sie.
3 maj 00:11
Marcin: Pewnie że lepiej odpuścić. Bo co Ci da ten jeden dzień? emotka
3 maj 00:13
Trivial: Najważniejsze to się dobrze wyspać. emotka Jak sobie przypomnę własną maturę, to przygotowania z matematyki skończyły się razem z liceum. Poćwiczyłem tylko trochę słówka na angielski, a prezentację na polski zrobiłem dzień przed. Szybko poszło...
3 maj 00:15
matmarozszerzona: Trivial, na ile zdałeś matme? ;> i kiedy zdawałes?
3 maj 00:16
Trivial: 2010. Podstawa poszła na 100%. Rozszerzenie − tutaj liczyłem na 80%+, ale źle przeczytałem jedno polecenie i straciłem 12% → wynik: 68%
3 maj 00:18
Blue: 100% matma podstawa − moje marzenie hehe A mi się właśnie wydaje , że warto nawet coś policzyć przed samą maturą, bo ja jak sobie porozwiązuję kilka zadanek, to już następne idą łatwiej, bo się człowiek przyzwyczai do liczenia, myślenia ...
3 maj 00:23
Trivial: A tutaj widać jak wyglądało ocenianie języka polskiego: http://www.wykop.pl/ramka/797645/wyniki-matury-sprzeczne-z-zasada-prawdopodobienstwa/ Idealny Gauss i przepaść przy 21 punktach.
3 maj 00:33
zombi: Słynna krzywa Gaussa
3 maj 00:35
Marcin: Kolejny użytkownik wypoku emotka
3 maj 00:37
Trivial: Nie mam tam konta. Wpisałem w google i to było na pierwszym miejscu. emotka Zajrzałem też do podlinkowanego źródła. Analizując histogramy dla matur z matematyki można wysnuć wniosek, że podstawa była dość prosta, a rozszerzenie "normalne".
3 maj 00:42
Trivial: W geografii też widoczny jest niezrównoważony Gauss.
3 maj 00:43
zombi: Właśnie też spojrzałem teraz na drugi komentarz. Oczywistym jest, że naciągają, nauczyciel też człowiek.
3 maj 00:45
Marcin: Mnie by sumienie męczyło jakbym komuś dał 28%
3 maj 00:47
Trivial: Marcin, matematycy nie mieli takich zmartwień. Zaburzenie przy 30% jest bardzo niewielkie.
3 maj 00:54
zombi: Marcin robisz nockę ?
3 maj 01:03
Blue: Matma to matma − tu się wszystko musi zgadzać, ale taki polski? Przecież tam można uznać praktycznie wszystko byle miało trochę sensu
3 maj 01:04
Marcin: Robię nockę, ale z polskimemotka
3 maj 01:05
zombi: Jakie lektury jeszcze ogarniasz?
3 maj 01:08
3 maj 01:09
bezendu: Trivial Ty wiesz więcej z matmy niż niejeden nauczyciel i student, więc jak Ty geniusz mogłeś mieć 68% z R ?
Blue: Ogarnij "Lalkę" i tak pewnie tylko on Ci się przyda emotka
Blue: Może zżarł go stres egzaminacyjny, ja tak miewam ;c
3 maj 01:10
Blue: ona*
3 maj 01:11
Trivial: bezendu, normalnie. emotka Na próbnych maturach miałem wyniki w granicach 80−90%, a tutaj pech chciał że źle przeczytałem polecenie i rozwiązałem tak naprawdę inne zadanie. Mimo tego, że było rozwiązane poprawnie, nie miało prawa być ocenione na więcej niż 0 pkt. (zamiast 6 pkt.). Poza tym porobiłem kilka błędów i się skumulowało do −32%.
3 maj 01:16
Trivial: Na pewno nie zżarł mnie stres egzaminacyjny. emotka
3 maj 01:18
bezendu: A ja już się boję, że będzie wynik mniej niż 90%+ i cały misterny plan..
3 maj 01:29
Trivial: emotka
3 maj 01:31
SIARA: w PIZDU!
3 maj 01:41
Trivial: bezendu, a z tym geniuszem to bym nie przesadzał. Jeszcze 4 lata temu nie potrafiłem obliczyć tak trywialnej granicy: https://matematykaszkolna.pl/forum/70944.html
3 maj 01:50
jakubs: Trivial − no to ładnie z tą maturką Ja dałbym rękę uciąć, że zdałeś podstawę i rozszerzenie na 100%
3 maj 01:53
Marcin: Ja myślałem, że po jakiejś olimpiadzie od razu Ci indeks dali, czy coś
3 maj 01:54
Trivial: Tak, tak. Okazuje się, że urodziłem się z indeksem w ręku!
3 maj 01:57
Marcin: Urodziłeś się z tytułem mgr w 9 miesięcy ogarnąłeś wszystko
3 maj 01:59
bezendu: Ale teraz wymiatasz, i mógłbyś do własnej satysfakcji poprawić emotka
3 maj 01:59
Trivial: Wynik matury? Wybacz, ale nie mam czasu na tracenie czasu. emotka
3 maj 02:00
bezendu: Tylko matematykę, ale masz to co chciałeś więc w sumie gra o świeczkę emotka
3 maj 02:01
Kołodziej: Nie mamy żadnych rad.Bo od zamierzchłych czasów(nieomal pradziejów)wiadomo: nie matura lecz chęć szczera...Czego najlepszym przykładem jest choćby to forum
3 maj 07:57