zapisz w postaci
ela: zapisz w postaci kanonicznej i iloczynowej trójmian kwadratowy f(x)=−12x2−212x−3
16 kwi 20:02
16 kwi 20:04
16 kwi 20:06
5-latek: Darek zobacz jakie to sa chytrusy
16 kwi 20:09
ela: niech ktoś napisze chociaż początek zadania
16 kwi 20:11
5-latek:

| | 5 | | 1 | | 25 | | 1 | | 1 | | 1 | |
Δ=(− |
| )2−4*(− |
| )*(−3)= |
| −6= |
| √ |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 4 | | 4 | | 4 | | 2 | |
masz wyznaczone pierwiastki napisz postac iloczynowa
A to jest wykres tej funkcji
Kanoniczna Masz wzory wiec licz
| | x1+x2 | |
albo xw= |
| mozesz tak albo z e wwzoru |
| | 2 | |
q=f(x
w) albo wzor masz
16 kwi 21:27
daras: 5−latek jednak zlitowałes sie nad tymi prózniakami
17 kwi 08:38
17 kwi 08:38