Trójkąt równoboczny.
uśmiechnij_się: Dany jest trójkąt równoboczny ABC, w którym A=(−3,5), B=(7,−9). Oblicz pole i obwód tego
trójkąta.
12 kwi 20:20
12 kwi 20:29
uśmiechnij_się: Gdybym to rozumiała byłoby łatwiej ...
12 kwi 20:39
5-latek: Przeciez tu nie ma czego rozumiec .
Podstawiaz do wzorow i liczysz
Klikasz na drugi link i policz ze wzoru dlugosc odcinka AB
Wiec to zrob sprawdze
12 kwi 20:42
uśmiechnij_się: no i tak zrobiłam i wyszło, że długośc odcinka AB = √244. tak zrobiłam, już za pierwszym
razem, później zaczelam sie zastanawiac czy przypadkiem znaków nie pomylilam
12 kwi 20:45
sushi_ gg6397228:
pokaż, ja kto liczysz
12 kwi 21:00