Czesc, potrzebuje pomocy przy jednym zadaniu. Naszkicuj wykres funkcji. Napisz
Paolo: Czesc, potrzebuje pomocy przy jednym zadaniu.
Naszkicuj wykres funkcji. Napisz jakie własności są wspólne dla tych funkcji a jakie są między
nimi
różnice.
a) f(x)= 2x2−1 g(x)=2(x−2)2−1 h(x)=2(x+3)2−1
b) f(x)=−3x2+2 g(x)=−3(x−1)2+2 h(x)=−3(x+2)2+2
11 kwi 20:29
Mila:
Umiesz naszkicować wykres funkcji
f(x)=2x2−1 ?
11 kwi 20:41
5-latek:

czerwony f(x) niebieski g(x) i zielony h(x) to jest do podpunktu a)
11 kwi 23:33
Paolo: a jak obliczyć wierzchołki paraboli oraz ich miejsca zerowe?
12 kwi 11:05
kochanus_niepospolitus:
z odpowiednich wzorów
12 kwi 11:06
12 kwi 11:07
12 kwi 11:07