matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie ciagów
agatixa:
Oblicz n−ty wyraz oraz sumę n−początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego,w ktorym a1=−5,r=3,n=14 i ciągu geometrycznego,w którym a1=1|8,q=2,n=6
30 mar 16:39
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
masz tu wzory do 1 zadania wiec pisz tu
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
tutaj do drugiego
30 mar 16:41