f,kwadratowa
Siłownia i jest moc: Sporządzi wykres funkcji y=2x
2 −2x −4
Jak to się robiło ludziska?
30 mar 16:20
30 mar 16:21
5-latek:

No to skoro zapomniales (pewnie z 15 lat tego nie rysowales

To jest wykres tej funkcji
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html a tu masz wzory jak policzyc delte ,miejsca zeroqwe i wspolrzedne wierzcholka
30 mar 16:24
5-latek: takie bylo pilne

!
30 mar 16:35
Siłownia i jest moc: 5latek jesteś pewny tego rysunku?
przecież delta wychodzi ujemna, a a jest dodatnie.
Wierzchołek w takiej sytuacji nie powinien być nad osią x?
30 mar 16:59
Hajtowy:
Δ = b
2 − 4ac ⇔ 4 + 32 = 36
√Δ=6

x
1 = ...
x
2 = ...
30 mar 17:00
5-latek: A takze wspolczynnik c mowi nam w ktorym niejscu wykres przecina os OY u nas c=−4 (i zobacz
na wykres
30 mar 17:07