za
Monika: Zadanie 2
Oblicz objętość
i pole powierzchni całkowitej stoŜka, jeśi jego przekrój osiowy
jest trójkątem równobocznym o boku 2.
prosze o pomoc
27 mar 09:43
nocny marek: 2r=2 H=htrójkąta równobocznego
27 mar 09:46
J: Zrób rysunek, zobaczysz ile wynosi promień podstawy, a ile wysokość.
27 mar 09:47
Monika: moglby mi ktos to rozrysowac ewentualnie roziwazac zebym widizala co sie z czego bierze ?
27 mar 09:48
27 mar 09:56
monika: h
2 +1
2 =2
2
h
2+2 = 4
H
2=4−2
H=
√2
Pc= πr
2 +πrl=π*1
2+π*2*4=2π+8π=10π
2
objetosc stozka
| | 1 | | 1 | |
V= |
| πr2H = |
| π*12*√2= ? |
| | 3 | | 3 | |
to tam ma być
27 mar 10:36
J: 12 = 2 ?
27 mar 10:47
27 mar 10:52
5-latek: Witaj
27 mar 10:53
J: Cześć
27 mar 10:55