Trudne zadanie:(
Krzyś: Wiadomo, że W(x)=bx9+(a+2)x7+2x−5 K(x)=−ax9+bx7+x−2. Wyznacz takie liczby a i b dla
których wiel W(x)−K(x) jest stopnia pierwszego
26 mar 20:57
Piotr:
b+a =0
a+2 − b = 0
26 mar 21:00
Krzyś: a jak to Piotrze wyliczyć?
26 mar 21:01
Krzyś: nie mam już siły:(
26 mar 21:02
Piotr:
zwykly uklad rownan...
26 mar 21:03
Krzyś: rozwiaz mi bo nie wiem jak to sie robi
26 mar 21:08
Piotr:
nie umiesz rozwiazac ukladu rownan liniowych ? a zabierasz sie za wielomiany ?
zastosuj np metode podstawiania. albo przeciwnych wspolczynnikow. jak wolisz.
26 mar 21:11
26 mar 21:11
26 mar 21:11
26 mar 21:11