Rozwiąż równanie
Bizon: Rozwiąż równanie
| 2x − 7 | | 1 | |
| − |
| + x = 0 |
| x + 2 | | 4 | |
| 2x − 7 | | x2 + 2x | | 4(x2 + 2x) | |
| + |
| − |
| = 0 |
| x + 2 | | x + 2 | | x + 2 | |
| 2x − 7 + x2 + 2x − 4x2 + 8x | |
| = 0 |
| x + 2 | |
delta=60 i liczę pierwiastki?
dobrze?
17 mar 23:36
Marcin: | 1 | | x2 | | x | | 4x2 | | x−4x2 | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| |
| 4 | | x | | 4x | | 4x | | 4x | |
To masz z lewej.
| x−4x2 | | 2x−7 | |
| = |
| I na krzyż. (tak nie jest prościej?) |
| 4x | | x+2 | |
17 mar 23:43
Eta:
Ejj
Marcin
17 mar 23:48
Bizon: a nie można zrobić tak?
| 1 | | 2x − 7 | |
| − x = |
| = 0 |
| 4 | | x + 2 | |
| 1 | | 4x | | 2x − 7 | |
| − |
| = |
| |
| 4 | | 4 | | x + 2 | |
−4x
2 − 8x = 2x − 7
17 mar 23:49
Marcin: | x−4x2 | | x(1−4x) | | 1−4x | |
| = |
| = |
| |
| 4x | | 4x | | 4 | |
17 mar 23:50
Bizon: oj właśnie o to mi chodziło tylko tam zrobiłem błąd i potem wystarczy obliczyć te x ?
17 mar 23:50
Marcin: 4(2x−7)=(x+2)(1−4x)
Licz dalej
17 mar 23:55
Piotr:
nikt nie napisal dziedziny
18 mar 00:04
Marcin: Piotrze jesteś jakimś maniakiem dziedziny

Dla mnie to sprawa oczywista i zakładam, że Bizon
już to zrobił
18 mar 00:06
Piotr:
no może. widzę ułamek i pierwsze co to dziedzina

zdrówko
18 mar 00:08
Eta:
x≠ −2 i różne od
18 mar 00:10
Piotr:
ooooooooo od razu lepiej
18 mar 00:12
bezendu:
18 mar 00:12
Marcin: ok, z kulturką
18 mar 00:13
bezendu:
O tej porze ? W sumie jeszcze do 02:00 to można coś wypić
18 mar 00:14
Eta:
@
Marcina ..... pamiętasz Twój poprzedni nick? (bo ja pamiętam
18 mar 00:14
Piotr:
czemu akurat do 2 ?
18 mar 00:15
bezendu:
''Nie piję bo matura'' ?
18 mar 00:15
Eta:
No właśnie !
18 mar 00:15
bezendu:
bo do 02:00 mam zamiar robić zadanka
18 mar 00:15
Marcin: Mój poprzedni nick? Przecież to mój pierwszy, niepowtarzalny
18 mar 00:15
Piotr:
@
Eta Ty wszystko wiesz, no nie moge...
18 mar 00:16
Eta:
Nie kłam
18 mar 00:16
Marcin: A ja o 6:00 mam zamiar wstać
18 mar 00:16
bezendu:
A to nie był Marcin chyba ? Ale nic ładny tylko skarp
Eta się złościła na to
18 mar 00:16
Marcin: Nie kłamię
18 mar 00:17
18 mar 00:17
Eta:
Piotr ........ póki co , mam dobrą pamięć... i oby tak na długo
18 mar 00:17
Eta:
A jednak, pamięć mnie zawiodła

( sorry
Marcin
18 mar 00:19
bezendu: Ciekawe czy pamiętasz kiedy pierwszy raz mi pomogłaś ? hmm?
18 mar 00:19
Marcin: Już myślałem, że jakieś podwójne życie prowadzę
18 mar 00:20
Piotr:
przyznam szczerze, ze uwielbiam gdy jestes na forum i pomagasz

i oby tak na długo
18 mar 00:20
Eta:
skar
b....
18 mar 00:20
bezendu:
skarb skarbem ale skarpeta albo rakieta fajne brzmi. Rozważ to w przyszłości jak braknie Ci
pomysłów
18 mar 00:21
Marcin: Cud Kobi
Eta
18 mar 00:22
Eta:
A natknąłeś się na forum na ....kometa?
18 mar 00:22
Piotr:
kometa ale nie tylko

a gdzie
Basia ?
18 mar 00:23
bezendu:
kometa, ate,aaa,ccc, cicha noc, Klara,abc tyle pamiętam
18 mar 00:24
Piotr:
oj zaraz bedzie usuniete
18 mar 00:25
Marcin: zapiszę sobie, dzięki
18 mar 00:25
bezendu: zajączek, Dobra rada
18 mar 00:28
Eta:
A no też

i wiele, wiele innych : 1000 500 100 900
18 mar 00:29
bezendu:
Ale ja i tak będę pamiętał
Eta
18 mar 00:31
Marcin: A po co tak ciągła zmiana nicku?
18 mar 00:31
Eta:
Dla zmyłki
18 mar 00:37
Marcin: Taka zmyłka, żeby ludzie myśleli, że więcej ludzi ogarnia matmę
18 mar 00:41
18 mar 00:41
Eta:
Marcin
18 mar 00:42
Marcin: I jeszcze masz przecieki z CKE, woow
18 mar 00:45
bezendu:
Jak by takie coś było to by było fajnie

10 % nie poszło by się..
18 mar 00:46
Marcin: No sorry bezendu, ale nie wierzę, że za takie zadanie można by dostać aż 5pkt
18 mar 00:47
18 mar 00:48
bezendu:
Zobacz sobie z planimetrii na poziomie R punktowane są 5 albo 6
18 mar 00:49
bezendu:
Akurat matura 2013 była prosta pod względem planimetrii. Ciekawe co w tym roku wymyślą
18 mar 00:50
Marcin: ok, to w sumie nie byłoby tak źle
18 mar 00:51
18 mar 00:53
18 mar 00:57
picia:
ni kukuryku
18 mar 00:59