1
qu: wyznacz a bez tablic
16 mar 20:33
usia:
a=0,1
16 mar 20:35
ICSP: Wskazówka : sin40 = cos 50
16 mar 20:35
zawodus: i udało się?
16 mar 20:36
qu: dopiero zaczynem trygonometrię, nie ogarniam do końca.
Z jakiejś zależności dalej i coś się ma poskracać tak ?
16 mar 20:40
ICSP: Jakoś poszło
16 mar 20:40
16 mar 20:41
16 mar 20:44
qu: nie czaje tego zadania ^
16 mar 20:44
16 mar 20:45
zawodus: sin2α=2sinαcosα
16 mar 20:45
usia:
sin2α=2sinα*cosα sinα*cosα= 0,5*sin2α
16 mar 20:45
qu: już chyba wiem
| 0.5 sin 2*50 | | 0.5 | |
| = sin sie poskracaja i |
| czyli 0.1 |
| 5sin100 | | 5 | |
dzięki
16 mar 20:55
usia:
16 mar 20:55