plisss potrzebuje na zaraz
Jagoda: Dany jest ostrosłup prawidłowy trójkątny o krawędzi podstawy 6cm. Oblicz pole powierzchni i
objętość tego ostrosłupa jeśli jego krawędź boczna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod
kątem 60 stopni.
Zadanie 4. Stożek ma wysokość 10 cm. Pole przekroju osiowego tego stożka jest równe 30 cm
kwadratowych . Oblicz pole powierzchni i objętość tego stożka .
19 lut 17:29
19 lut 17:40
jagoda: a można prosić o rozpisanie zadania żebym zrozumiała
19 lut 17:50
19 lut 18:19
JAGODA: Ja WIDZE ZE TY TYLKO TAK POTRAFISZ POMÓC , PODAJĄC JAKIEŚ LINKI
19 lut 18:21
daras: skądże znowu, często podaję też gotowe wyniki
ale ja widzę, że ty leń jesteś śmierdzący
19 lut 18:34
dero2005:

a = 6
H = 6
h
s =
√H2 + (13hp)2 =
√39
P
c = P
p + P
b = 9(
√3 +
√39)
19 lut 18:45
dero2005:

h = 10
d = 6
l =
√r2 + h2 = 3
√5
P
c = πr(r + l) =
19 lut 18:49