Funkcje liniowe
Yamaha-r1: 1.Napisz wzór funkcji liniowej, jeśli jej wykres przechodzi przez punkt A=(6,−5) i jest
równoległy
2.Funkcję f(x)=−2x2−x+1 zapisz w postaci iloczynowej i podaj przedział,w którym jest
rosnąca/malejąca
3.Wyznacz wzór funkcji liniowej f(x) jeśli f(−2)=3 i f(4)=0. Podaj współrzędne punktu K jej
przecięcia z osią y oraz punktu L z osią x.
4.Określ, dla jakich wartości m funkcja liniowa f(x)=(−m−3)x+8−3m jest funkcją rosnącą i jej
wykres przecina oś y w punkcie o rzędnej dodatniej.
Pomożecie? Proszę. Z góry dziękuje.
18 lut 15:55
wredulus_pospolitus:
1. ale do czego jest równoległy
wskazówka −−− jaki warunek musi być spełniony aby dwie proste były równoległe

2. no chłopie ... zajrzałeś chociaż do teorii

3. ponawiam pytanie
4. i ponawiam pytanie
18 lut 15:57
18 lut 15:59