Matematyka funkcje
Arielka22:
1) Sporządź wykres funkcji oraz wyznacz ich zbiory wartości.
f(x)=x2−6x+5
f(x)=−2x2−x+6
f(x)=−5x2+3x+2
2) Określ współrzędne wierzchołka, rozwiąż nierówność.
x2−3x+2>=0
4x2−12x+5<0
6 sty 19:27
sushi_ gg6397228:
z czym masz dokładnie problem?
6 sty 19:29
Arielka22: z rozwiązaniem tego?
6 sty 19:51
sushi_ gg6397228:
zła odpowiedz
czego dokładnie nie umiesz lub nie rozumiesz
6 sty 20:00
6 sty 20:01
6 sty 20:02
Marcin:
| | Δ | |
Policz wszędzie współrzędne wierzchołka i a dokładniej q=− |
| , później sprawdź |
| | 4a | |
współczynnik przy x
2, narysuj wykres i zauważ zbiór wartości na osi OY
6 sty 20:06