aska: wysokosc rombu poprowadzona jest przez punkt przeciecia przekatnych dzieli bok rombu na odcinki
majace dlugosc 9 cm i 4 cm. oblicz wysokosc oraz tangens kata ostrego rombu
18 gru 20:29
Tomaszxfgfd: z ktorej klasy to zadanie ?
18 gru 20:42
aska: z 1 liceum
18 gru 20:43
18 gru 20:46
aska: widzialam to ale za bardzo tego nie rozumiem
18 gru 20:50
Tomaszxfgfd: czego dokładnie nie rozumiesz ? bo nie wiem od czego zacząć

1. narysuj ten romb
18 gru 20:59
18 gru 21:03
aska: a juz wiem skad jest 5

tylko dalej mam problem z wysokoscia
18 gru 21:06
Tomaszxfgfd:

a teraz ?
18 gru 21:08
Tomaszxfgfd: wysokość z potagorasa
18 gru 21:09
aska: ladny rysunek

teraz juz rozumiem

a ten kat ?
18 gru 21:11
Tomaszxfgfd: piękny

no masz tu dwa kąty ostre , więc obojętne który z nich sobie wybierzesz
18 gru 21:13
aska: widze ze piekny

pomozesz mi z jeszcze 1 zadaniem ?
18 gru 21:15
Tomaszxfgfd: no to dawaj
18 gru 21:16
Eta:

w>0
w
2= 9*4 ⇒ w= 6 to h= 2w= 12
x>0
x
2= 13
2−12
2 ⇒ x= ...
18 gru 21:17
18 gru 21:17