pochodne
potrzebujący: Czy mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać taką pochodną?
28 lis 20:36
28 lis 20:38
potrzebujący: teorię mniej więcej znam, ale ciężko mi to zastosować w praktyce, bo dopiero zaczynam z
pochodnymi...
28 lis 20:42
28 lis 20:51
potrzebujący: Skąd takie coś
| | f(x+Δx) − f(x) | |
Myslałem że korzystamy ze wzoru f'(x)= |
| |
| | Δx | |
28 lis 20:53
daras: | | x'(2x+1)−x(2x+1)' | |
f'(x)= |
| = .. potem podstawiasz −1 |
| | (2x+1)2 | |
odp f'(−1)= 1
28 lis 20:55
daras: jak to skąd

to pochodna ilorazu
nawet nie kliknąłeś w te linki, które ci
Krzysiek wkleił

bye
28 lis 20:57
potrzebujący: A co się dzieje z tą Δx

Co z nią robie? Coś pod nią podstawiam?
28 lis 20:57
potrzebujący: Żebyś wiedział że kliknąłem...
28 lis 20:58