matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt równoboczny
klasa:
oblicz długość promienia okręgu wpisanego i opisanego na trójkącie równobocznym o polu powierzchni 12 √3
26 lis 20:23
irena_1:
a
2
√
3
P=
=12
√
3
4
2
a
√
3
R=
*
3
2
1
a
√
3
r=
*
3
2
27 lis 08:49
daras:
klasa 2
https://matematykaszkolna.pl/strona/541.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/542.html
27 lis 12:33