mogę prosić o pomoc
magda: Dana jest funkcja y=x2−10x+9
a) wyznacz miejsca zerowe danej funkcji
b) zapisz wzór funkcji w postaci iloczynowej
c) wyznacz współrzędne wierzchołka paraboli będącej wykresem danej funkcji
d) zapisz wzór funkcji w postaci kanonicznej
e) sporządź wykres danej funkcji
f) odczytaj z wykresu zbiór wartości danej funkcji
g) odczytaj z wykresu przedział,w którym funkcja rośnie
h) odczytaj z wykresu przedziały ,w których funkcja przyjmuje wartości ujemne
23 lis 18:43
23 lis 18:55
bezendu:
a) Δ=10
2−4*9=64
√Δ=8
b) y=(x−1)(x−9)
q=f(5)=−16
d) y=(x−5)
2−16
e) zrób sam
f) ZW<−16,
∞)
g) ↗<5,
∞)
h) x∊(1,9)
23 lis 18:56
magda: dziekuje za pomoc
23 lis 19:30