matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje kwadratowe
Maciej:
Rozwiąż równanie : a)4x2−x+4=0 b)−4x2−4x−1=0 c)x4−2x2−8=0 Rozwiąż nierówności; a)x2−6x+8≥0 b)−6x2−12x+6<0 Jest ktoś kto by mi pomógł w rozwiązaniu tego?
21 lis 22:32
john2:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/93.html
22 lis 09:22