zespolone
olka: równania wielomianwe zespolonych
z3+2z2+3z+2=0
jeden pierwiastek bede miala −1
a potem wychodzi z2=−2 i z3=1 jak to obliczyć?
17 lis 13:29
17 lis 13:30
17 lis 13:30
olka: no tak, i wychodziloby ze to poprostu −2 i 1 ale w odp jest inaczej
17 lis 13:32
ICSP: z = −1
Zapewne gdzieś masz błąd w obliczeniach
17 lis 13:34
olka: jak wyliczyłes te z2 i z3 pod z=−1?
17 lis 13:36
ICSP: Ja stosuje metodę wyłączania wspólnego czynnika przed nawias. Zapewne Ciebie uczyli dzielenia ?
17 lis 13:37
olka: juz wiem ! miałes racje, miałam błąd
17 lis 13:38