oblicz miejsce zerowe funkcji y = −U{1}{4} + 2
ares:
24 paź 20:12
onyx : | | 1 | |
y= − |
| +2 jak to rozwiązać |
| | 4 | |
24 paź 20:13
ada: | | 1 | |
a tam nie ma czasem y= 1 |
| x + 2  |
| | 4 | |
24 paź 20:16
onyx : wlasnie ze nie tak jak napisałem jest
24 paź 20:18
marysia:

Skoro się tak upierasz,że podałeś poprawnie treść zad,
to:
taka funkcja jest stała i nie ma miejsc zerowych !
24 paź 20:21
onyx : | | 1 | |
znajdź wzór funkcji liniowej przechodzącej przez punkty A=( 5 , − |
| ) , B=( −2, 3) |
| | 2 | |
I 2 zadanko :
Rozwiąż nierówność x
2+4
√2x ≤ 2
Nie kumam tego jak to rozwiazac a mam jeszcze 5 zadanek do rozwiazania
24 paź 20:34
ares: pomoze ktos
24 paź 20:46
ares:
24 paź 20:47
onyx: kto pomoże XDD
24 paź 20:52
Nowy: czekam na pomoc xD
24 paź 21:02
ares: kto pomoze bo nie umie tego
24 paź 21:17
24 paź 21:19
24 paź 21:20
Sheppard: w tym drugim przenosisz 2 na lewa strone liczysz Δ miejsca zerowe rysujesz parabole i
odczytujesz wartosci ktore Cie interesuja
24 paź 21:21
ares: ale chcialbym zobaczyc jak te 2 zadanka rozwiazac prawidlowo
24 paź 21:22
ares: mata u mnie to cieniutko
24 paź 21:22
dero2005:
x
2 + 4
√2x ≤2
x
2 + 4
√2x − 2 ≤ 0
Δ = (4
√2)
2 − 4*1*(−2) = 40
√Δ = 2
√10
x∊ <−2
√2−
√10 ; −2
√2+
√10>
24 paź 21:37
ares: a te 1 co napisalem to jak to zaczac
24 paź 21:38
ares: dzieki dero
24 paź 21:42
dero2005:
A(5, −
12) B(−2, 3)
| | yB−yA | | 3+12 | |
a = |
| = |
| = −12 |
| | xB−xA | | −2−5 | |
y = a(x−x
A)+y
A = −
12(x−5)−
12 = −
12x +
52 −
12 = −
12x + 2
24 paź 21:58
ares: dero ty chyba z maty 5 miales co xd
24 paź 22:00