Wyznacz iloczyn korzystając ze wzorów skróconego mnożenia.
mariola22au: Witam i bardzo proszę o pomoc
1) Wyznacz iloczyn korzystając ze wzorów skróconego mnożenia.
a) (4x+3)2=
b) (x−7)2=
c) (2x+1)2=
d) (4x−1)2=
e) (3x−2)2=
f) (6x+5)2=
23 paź 14:47
Saizou : mamy wzory
(
a+
b)
2=
a2+2
ab+
b2
(
a−
b)
2=
a2−2
ab+
b2
podstaw i wylicz
23 paź 14:52
daras: ale leniuch
23 paź 14:59
mariola22au: może chociaż jeden przykład
23 paź 15:01
23 paź 15:02
mariola22au: o dzięki bardzo to jest pomocne
23 paź 15:13
JOLA: 4510
23 paź 15:24
23 paź 15:32
Loljkog: (2x∧3−3)∧2
14 wrz 18:42
Janek191:
Znowu archeolog się ujawnił
15 wrz 06:05