Wyznacz iloczyn korzystając ze wzorów skróconego mnożenia.
mariola22au: a) (x
2+5)
2=
b) (5−2x
2)
2=
c) (2x
3−3)
2=
d) (4+5x
3)
2=
e) (x
2+3x)
2=
h) (−x
5+4x)
2=
23 paź 14:51
23 paź 14:59
mariola22au: Chodzi o to że to nie dla mnie a ja jeszcze tego nie przerabiałam na lekcjach i dlatego
chciałam zobaczyć chociaż jeden przykład żeby mieć na czym bazować p.s. książki nie posiadam
23 paź 15:03
daras: to niech delikwent napisze albo przeczyta a najlepiej sam zrobi

a Ty zamiast wciskać kit idź na spacer, takie piękne słoneczko :ja tez ide uzupełnić wit. D
3
23 paź 15:10
mariola22au: dziękuję saizou za podanie stronki z rozpisanymi wzorami teraz to przynajmniej wiem jak to
zrobić .
23 paź 15:16
23 paź 15:16
Saizou : dokładnie tak samo

np.
h) (−x
5+4x)
2=(−x
5)
2−2(−x
5)*4x+(4x)
2=.....
23 paź 15:34
mariola22au: dzięki
23 paź 15:36