pODAJ WSPUŁRZĘDNE WIERZCHOŁKA PARABOLI :) PROSZĘ :0
donka.M.: y=2(x−1)*−4
28 wrz 22:57
Eta:
Tu nie ma funkcji kwadratowej



więc wykres nie jest parabolą i nie ma wsp
ółrzędnych wierzchołka
28 wrz 23:01
Eta:
pewnie, ma być tak:
y = 2( x −1)
2 −4

to :
y = 2( x − x
w)
2 − y
w gdzie: W( x
w, y
w)
więc x
w = 1 y
w= −4 to; W( 1, −4)
28 wrz 23:03
DOMINIKA: dziękuję a czy mogę prosić o pomoc kolejnych przykładów bardzo proszę

y=−(x+3)
2+9
y=3(x+1)
2−5
Podaj wspułrzędne wierzchołka paraboli. Proszę pomóc
28 wrz 23:32
Eta:
kliknij tu :
79 69
masz wszystko pięknie wyjaśnione
28 wrz 23:34
DOMINIKA: Taaak tylko że ja tego wogule nie rozumie czy moge prosić o gotowe
28 wrz 23:36
Eta:
W( −3, 9)
W( −1, −5)
28 wrz 23:37
DOMINIKA: Dziękuje ślicznie −*
Mam jeszcze jedno pytanko y=−2x
2+8x+3 jak przedstawic to w postaci kanonicznej i iloczeniowej.
Proszę o pomoc
28 wrz 23:49