y
mika: | | −1 | | −3 | | −2 | |
[3−1,5 + 81/div> |
| ][3*/div> |
| −3*/div> |
| prosze o rozwiazanie krok pi kroku bez tego |
| | 2 | | 2 | | 1 | |
div przepraszam za ten blad ale kozystam z tableta
26 lip 00:33
Eta:
Najpierw napisz to porządnie !
26 lip 00:48
mika: | | −1 | | −3 | | −2 | | −1 | | −3 | | −3 | |
[ 3−1,5 + 81 |
| ] [ 3 |
| − 3 |
| ] . |
| i |
| i |
| to |
| | 2 | | 2 | | 1 | | 2 | | 2 | | 1 | |
sa potegi prosze o dokladne rozwiazanie
26 lip 01:20
aniabb:
(3−1,5 +1/9)(3−1,5 −1/9) = 3−3 −1/81 = 1/27 − 1/81 = 2/81
26 lip 07:41
26 lip 07:43