POMOCY!
GOMAZ: Zad.1. Punkty A=(−5,2) i B=(3,−2) są wierzchołkami rombu.Wyznacz obwód rombu.
Zad.2. Punkty A=(−2,−3) i B=(6,−1) są końcami okręgu.Wyznacz równanie okręgu.
Zad.3. Określ wzajemne polożenie prostej i okręgu:
x2 + y2 − 6x − 16 = 0 i 2y − x − 2 = 0
Zad4. Wyznacz środek i długość odcinka o końcach K= (1,5) i L=(−3,−1)
19 cze 15:47
aniabb: ciekawe gdzie znajduje się koniec okręgu
19 cze 15:48
19 cze 15:49
GOMAZ: są końcami średnicy okregu poprawka
19 cze 15:50
19 cze 15:50
GOMAZ: Prosiłbym o rozwiazania.
19 cze 15:52
aniabb:

2. to środek okręgu (2;−2)
więc równanie (x−2)
2+(y+2)
2=17
19 cze 15:52
aniabb:

rozwiąż układ albo policz odległość środka okręgu od prostej albo narysuj.. przecinaja się
19 cze 15:54