a
Trivial:
Vizer.
jesteś?
3 cze 22:06
Vizer:
I am

Co tam
Trivial Cię trapi?
3 cze 22:09
3 cze 22:09
Trivial:
Zastanawiam się czy tylko ja tak nie lubię wyczekiwać na busa następnego ranka. Też tak masz?
3 cze 22:11
Vizer:
Wut?

Chodzi Ci o autobus czy co?

PS.
Trivial nie pij już więcej
3 cze 22:18
Trivial:
Nie chodzi mi o autobus, tylko bus. Jadę jutro z domu do Krakowa i jak zwykle nie wiem co ze
sobą zrobić.
3 cze 22:21
Ajtek:
Cześć
Trivial,
Vizer 
.
Proponuje książkę poczytać. Wczoraj zacząłem "Dług honorowy" Roberta Karolevitz'a i Rossa
Fenn'a. Jeżeli trochę interesujesz się historią to gorąco polecam. A nawet jak się nie
interesujesz, to polecam również

.
3 cze 22:26
Vizer:
Aaa

No ja tego problemu nie mam. Po pierwsze zawsze staram się jeździć dzień wcześniej

. Po
drugie mam do wyboru pociąg lub autobus. To jest jeden z nielicznych plusów Przemyśla, mamy
stację kolejową i to stację początkową. Ale minusem jest podróż 5.5h godziny gdzie pokonywany
jest dystans 244 km, co daje nam oszołamiającą prędkość średnią lekko ponad 40 km/h.
3 cze 22:27
Vizer:
Cześć
Ajtek, też lubię sobie poczytać czasem jakąś książkę. Ale raczej typowo historyczną
o tematyce wpływu religii przez dzieje. Obecnie odważyłem sie na "Boga Urojonego" Dawkinsa,
trochę się do niej zbierałem, ale wreszcie się zdecydowałem
3 cze 22:32
Trivial:
Ajtek, szkoda że nie mam zapału do książek, chyba że są napisane w języku C.
Vizer, ale czemu jeździć dzień wcześniej, skoro można dzień później?
3 cze 22:34
Ajtek:
O czym ta książka traktuje?
3 cze 22:35
use: ja natomiast po długich przemyśleniach wierze w Boga i nie czytuje takich bredni

Nie jestem może jakimś zagorzałym katolikiem, ale w Boga wierzę i boje się Go ...
3 cze 22:36
Vizer:
Trivial widocznie jeszcze nie doszedłem do kolejnego lvl bycia studentem, to jeszcze
przede mną

Ale faktycznie nie jest to głupi pomysł, w nocy można poczuwać,a w busie/pociągu
pokimać. Na pewno wypróbuję
Ajtek książka podająca w wątpliwość istnienie Boga oraz jakichkolwiek przesłanek
inteligentnego projektu napisana przez szanowanego profesora biologii, i w obszarze właśnie
biologii stara sie wszystko tłumaczyć.
3 cze 22:41
Ajtek:
Rozumieć

.
3 cze 22:42
Trivial: Vizer, ja nie jadę w nocy, tylko niewczesnym rankiem.
3 cze 22:47
Ajtek:
Niewczesny ranek, jak ładnie napisane
3 cze 22:50
Vizer:
No o to mi chodziło, może się źle wyraziłem wyżej. Chociaż dla mnie niewczesny ranek to gdzieś
10:00 w tym momencie
3 cze 22:51
Vizer:
A jeśli byliśmy już w takim temacie historycznym, to ktoś z Was ogląda serial "Gra o tron" ?
3 cze 22:53
Trivial:
Ja oglądam, choć w dość nietypowy sposób → albo nie oglądam, albo oglądam po 5 odcinków na raz.
3 cze 22:58
Ajtek:
Trivial witaj w klubie, mam podobnie

.
3 cze 23:00
Vizer:
To jest fajny sposób, tylko że mi by trudno było wytrzymać miesiąc, więc co tydzień oglądam

Ale podziwiam cierpliwość

Nie wiem czy oglądaliście dzisiejszy odcinek, ale po nim miałem
mózg rozwalony.
3 cze 23:05
Ajtek:
Kończ temat dzisiejszego odcinka

Mam do nadrobienia ze trzy
3 cze 23:08
3 cze 23:10
Vizer:
Nie no nie mam zamiaru Wam spoilerować
3 cze 23:11
Vizer:
Ok obejrzę, i tak nie mam teraz co robić. Nie, że prawie mam sesję czy coś
3 cze 23:13
Trivial: A no tak, sesja już w tym miesiącu! Jeszcze niedawno była 'dopiero za miesiąc'
3 cze 23:15
Vizer:
Ta i teraz myśli, że w kolejnym semestrze wezmę się szybciej za robotę, ludzka mentalność jest
przezabawna
3 cze 23:20
Trivial: Ja się już pogodziłem z tym, że wcześniej się nie da (brakuje motywacji). Sesję w tym semestrze
planuję załatwić tak jak zawsze − dzień−dwa na każdy z egzaminów.
3 cze 23:23
Trivial:
Vizer, obejrzałem ostatni odcinek. I nie wiem co o tym myśleć. O.O
5 cze 19:19
Vizer:
No mi szczęka opadła

Chyba żaden serial jaki oglądałem nie zrobił takiego czegoś jak ten
5 cze 19:31
Trivial: Ile jest odcinków w sezonie? 10?
5 cze 19:33
Vizer:
No w poniedziałek finał, już się boje co będzie ...
5 cze 19:33
dawid: o jakim serialu mowa

?
5 cze 19:45
Vizer:
" Gra o Tron "
5 cze 19:46
5 cze 19:54
Trivial: Podstawić tak jak napisałeś.
5 cze 20:00
ICSP: | | 8 | |
i później się dostaje |
| = ∞ ? |
| | 0 | |
5 cze 20:03
Trivial: osiem przez zero? a nie dwa przez zero?
5 cze 20:05
Trivial: Tyle że jedna granica jednostronna to −∞, a druga +∞, więc nie ta granica nie
istnieje.
5 cze 20:09
ICSP: | 3(1+t)(1+t2) − 4 | | 3t3 + 3t2 + 3t − 1 | | 3+3+3−1 | |
| = |
| dla t = 1 = |
| = |
| 1 − t4 | | 1 − t4 | | 1−1 | |
no chyba że gdzieś robię błąd
5 cze 20:09
Trivial: Aha.
| 3 | | 4 | | 3 | | 4 | |
| − |
| = |
| − |
| |
| 1−u | | 1−u4 | | 1−u | | (1−u)(1+u)(1+u2) | |
| | 1 | | 4 | | 2 | |
= |
| (3 − |
| ) = [ |
| ] |
| | 1−u | | (1+u)(1+u2) | | 0 | |
Ale Twój sposób o ile dobrze wymnożyłeś też ok.
5 cze 20:12
ICSP: czyli tutaj wykazuję ze granica nie istnieje poprzez badanie granic jednostronnych ?
5 cze 20:14
Trivial: | | 1 | |
Tak. Wielkiego badania znowu nie ma, gdyż widać że znak |
| zależy od tego, z której |
| | 1−u | |
strony się zbliżamy do jedynki.
5 cze 20:16
ICSP: Dzięki za wyjaśnienie
5 cze 20:26