matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania z Matematyki
Michał :
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/936888_507188822670215_56790952_n.jpg
Zadania można rozwiązać też na kartce i przesałanie mi na meila k7765@wp.pl z góry dziękuję
22 maj 11:36
aniabb:
6. podobnie jak tu
https://matematykaszkolna.pl/forum/204118.html
22 maj 11:55
aniabb:
1. podobnie jak tu
https://matematykaszkolna.pl/strona/1540.html
22 maj 11:56
aniabb:
2. tak jak pierwsze i wstaw do ułamka
22 maj 11:57
aniabb:
4. obwód :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
Pole = 1/2 | ABxAD | + 1/2 | CDxCB | = 1/2 | 3+24 | + 1/2 | 8+25 | = 30
22 maj 12:07
aniabb:
tamto było 3cie teraz 4te : a=6 b=9 h= 2,5 V= 135cm
3
22 maj 12:09
aniabb:
7. h=12 r= h/tg50° = 10,069 wzór tu
https://matematykaszkolna.pl/strona/1003.html
22 maj 12:12