Dana jest funkcja
zycienakredycie: Dana jest funkcja y=(6−2m)x+5 . Wyznacz parametr m tak ,aby :
a)funkcja była rosnąca
b) funkcja była malejąca.
2.Rozwiąz równanie i nierównośc z wartoscia bezwzględną :
a)|2x−1|=4
b)|4−3x|wieksze badz równe 2.
16 maj 23:57
bezendu:
a) 6−2m>0
−2m>6
m<−3
b) 6−2m<0
−2m<6
m>−3
2) |2x−1|=4
2x−1=4 lub 2x−1=−4
2x=5 2x=−3
b) spróbuj zrobić samodzielnie
17 maj 00:03
17 maj 00:03
17 maj 00:03
bezendu: Niestety za późno

chyba, że mój post zniknie w ''czarodziejski'' sposób
17 maj 00:04
Eta:
Ostatnio na forum stanowczo za dużo gotowców
17 maj 00:06
bezendu: To zrób z tym postem co uważasz za stosowne
17 maj 00:07
Eta:
Niech już zostanie
17 maj 00:08
bezendu: jest jeszcze do zrobienia b )
17 maj 00:09
Eta:
@
bezendu
zycienakredycie nawet Ci nie podziękowało
17 maj 00:21
bezendu: Nie potrzeba im więcej zadanek zrobię tym lepiej dla mnie a dla @życienakredycie gorzej bo
kredyty ni spłaci
17 maj 00:22
Eta:
17 maj 00:23
zycienakredycie: Dzieeeekuje

!
17 maj 00:25
zycienakredycie: b zrobiłam sama !
17 maj 00:25
Eta:

........ w nagrodę

i tak trzymaj
17 maj 00:26
bezendu: to pokaż zobaczymy czy masz dobrze
17 maj 00:26