aaa
Prosiałke: Wyznacz daną wartość w zależności a=26o
a) cos52o
b)sin64o
c)sin13o
d)sin19o
24 kwi 12:02
aniabb:
a) cos(2a)
b) sin(90−a) = cos(a)
c) sin(a/2)
d)
24 kwi 12:12
Prosiałke: Aniu. Odpowiedzi a i c są błędne.
24 kwi 12:15
aniabb: jak wiesz lepiej to po co pytasz
24 kwi 12:16
Prosiałke: Poprawiam...
Wyznacz daną wartość w zależności od a=cos26o
24 kwi 12:16
Prosiałke: Ale chciałbym się dowiedzieć jak to zrobiłaś. Bo sam tego nie pojmuję. Oki?
24 kwi 12:17
24 kwi 12:22
aniabb: d) hmmm tam na pewno 19°
24 kwi 12:24
ICSP: (19 + 26) = 45
24 kwi 12:25
aniabb: na to nie wpadłam

ale chyba brzydkie będzie
24 kwi 12:30
ICSP: ale powinno wyjść :
24 kwi 12:32
Prosiałke: Ale chyba takich zadań nie będzie na maturze z matematyki rozszerzonej? xD
24 kwi 12:34
ICSP: W takiej prostej formie na pewno nie.
24 kwi 12:36
Prosiałke: Ale tutaj są wyrypane wzory. xD
Dotąd poznałem na lekcji 4, wzory redukcyjne i koniec.
24 kwi 12:37
ICSP: Wszystkie wzory są w tablicach.
24 kwi 12:41