matematykaszkolna.pl
Matura Kipic: Motywacja już za 36 dni matura
1 kwi 19:16
Ratarcia: masakra...
1 kwi 19:19
wielomian: Kipic dodaj do tego 365 dni
1 kwi 19:19
ciekawski: nie przesadzaj wielomian, ciężko nie zdać matury
1 kwi 19:20
wielomian: ciekawski ale ja maturę mam dopiero za rok emotka
1 kwi 19:26
arletka17: Kipic!nawet nie przypominaj?czy wam tez,sie zdaje,ze im wiecej sie uczysz tym mniej rozumiesz?
1 kwi 19:29
Ratarcia: arletka17 zaczynam tak mieć. I nie wiem czy to zasługa zbliżającego się maja czy to ze mną coraz gorzej.
1 kwi 19:32
PuRXUTM: ee tam matura to bzdura
1 kwi 19:33
Ajtek: Matura jest po to żeby ją zdać!
1 kwi 19:36
wielomian: w związku że temat dotyczy matury to drodzy maturzyści i maturzystki mam do was pytanie na co najwięcej zwrócić uwagi, ile zadań dziennie robiliście
1 kwi 19:36
PuRXUTM: jeśli masz maturę za rok kupuj kiełbasę i przerób całą a masz maturę zdaną na min 90% emotka
1 kwi 19:37
PuRXUTM: Witaj Ajtek emotka
1 kwi 19:39
wielomian: mam już właśnie zacząłem robić ale niektórych zadań w ogóle nie mogę ruszyć
1 kwi 19:39
PuRXUTM: nie martw się, na pewno poziom na maturze będzie niższy niż w kiełbasie ale się nie zrażaj i walcz ! I jak to mówi Eta jedz emotka i będzie ok
1 kwi 19:41
Ajtek: Cześć PuRXUTM
1 kwi 19:42
zajączek: emotka
1 kwi 19:43
Ajtek: Też tak umiem emotka
1 kwi 19:43
Kipic: ale jak ja naprzyklad jestem lamerem z angola to co mam powiedziec angol to bzdura czy ustna to bzdura ? ?emotka
1 kwi 19:44
wielomian: zobaczymy
1 kwi 19:44
PuRXUTM: to pomyśl o jakiś korkach, ja też jestem słaby z niemca ale chodzę na korki i mam nadzieję że jakoś zdam...
1 kwi 19:46
Kipic: i co mam zrobic jak dopiero co zaczalem sie uczyc fizy kupilem sobie ksiazke z operonu 2013 ledwo cokolwiek kapuje i jescze mam prblem z zajazeniem energi potencjalnej i kinetycznej te wredne zaleznosci mnie rozwalaja dla spadania albo dla rzucaniaemotka od wykonanaej pracy
1 kwi 19:47
Technik: @KIpic jednak nie skorzystałeś z porady zakupienia 5 tomów i wybrałeś operon
1 kwi 19:48
PuRXUTM: co ja poradzę... wiesz nie chcę Cię oceniać ale można było zacząć wcześniej... ale nie ma się co martwić na zapas, co będzie to będzie a to da Ci doświadczenie żeby myśleć w perspektywie przyszłości, czasem taki "zimny prysznic" dobrze robi.
1 kwi 19:50
Kipic: Technik tamte tomy to ja bym nie zdazyl nawet przeczytac a co mam jesze p[owiedziec jak zostaly mi streszczenia szczegolowe tych lektur na polski a jedyne co mi przyszlo do glowy zeby sie poduczyc jak powiedzial nam gosciu na samym poczatku 3 liceum gdy bylismy we wrocu i ci goscie co z OKE przyjezdzali tam i mowili co robic zeby posiasc wiedze to zacytuje jego slowa : "jesli chcecie sie czegos nauczyc i zrozumiec to musicie robic zadania, robic zadania " jakos tak brzmialy wiec z fizy robie zadania i moze dzieki nim cos zakapuje taka ma taktyka na mature emotka
1 kwi 19:53
wielomian: @PuRXUTM rok to dużo czasu na rozszerzenie czy raczej nie wykonalne
1 kwi 19:54
PuRXUTM: wielomian a jak z Twoją wiedzą ? masz w szkole rozszerzenie ? jakie masz oceny ? Rok − tyle czasu że masakra ja mam miesiąc emotka
1 kwi 19:56
Ajtek: wielomian jeżeli masz solodne podstawy, powinieneś sobie poradzić.
Technik: @Kipic mam zadania z różnych konkursów podaj e−mail podeśle ja w przeciwieństwie do was zdaje matematykę podstawową ale nadrobię roz fizyką
wielomian: w szkole mam podstawę, mam oceny na poziomie 4,5 ale oceny to inna bajka a matura to inna bajka moglibyście podesłać jakieś linki np do planimetrii i trygonometrii
1 kwi 19:59
Kipic: woterek1994@onet.pl no coz z mojego e−maila juz mozna sie domyslec ze moja zguba byla gra World of tanks pelne lata stracone @PuRXUTM oczywiscie ze mozna bylo wczesniej , ale no niestety z tego powodu iz jestem leniem na profilu politechnicznym to jedyne co robilem to sie uczylem matmy dopiero jak zakupilem ksiazki do rozszerzen to zakapowalem ze mam ogromne braki a to co robilismy na lekcjach a ponoc mam rozszerzenie matmy i fizy to kwalifikuje sie max do granicy miedzy podstawa a rozszerzeniem a do tej pory nikt mnie nie uswiadomil ze te zadania nie sa proste a widzac matury ciagle wzorowalem sie tym ze to co ucze sie na lekcjach mi wystarczy no ale coz nie kazdy ma super nauczycieli bynajmniej ja i koledzy z klasy tak mowia o tych co mnie uczaemotka
1 kwi 19:59
Kipic: ale chyba najlepiej to zbiory kielbasy wszyscy je tak chwala wielomian ja polecam z wlasnego doswiadczenia bo przerobilem cale ksiazki z operonu arkusze 2013 ( rzszerzenie) i z nowej ery zbior zadan 2013 (rozszerzenie) przed zaczpoczeciem nie rozroznialem działow dzieki nim nauczylem sie na tyle matme ze mysle o pozytywnym wyniku z rozszerznia ale to sie okaze bynajmniej rozumowanie mi sie zmienilo o 180 stopni
1 kwi 20:03
PuRXUTM: wielomian − to najlepszy sposób wziąść się już do pracy po kolei robić zadania jak czegoś nie umiesz wpisywać na forum i analizować problemy jak Ci bardzo zależy to możesz poświęcić trochę wakacji bo przez sam rok szkolny będzie ciężko, musiał być 4−5 godzin codziennie siedzieć a jeszcze jest inna nauka, Zrobisz jak zechcesz, ale jak się postarasz to myślę spokojnie 70 %
wielomian: ok jutro po południu Ci zeskanuję i wyśle emotka ale ma być podstaw+rozszerzenie
Mila: CKE podaje, po analizach wyników próbnej matury, że może zdarzyć się, iż 50% maturzystów obleje maturę. Do pracy młodzi Polacy, jeszcze jest czas na przygotowanie się do matury. Ostatni dzwonek.
1 kwi 20:04
Technik: Kipic zadania z konkursu są z poziomu podst a w zbiorze masz tylko wzór jaki trzeba użyć i wynik
1 kwi 20:06
Kipic: Powiem krótko gdyby nie to forum dalej bym nie rozroznial wielu rzeczy mozna powiedziec ze ludzie ktorzy mi tutaj pomogli nauczyli mnie wszytskiego od 0 jeszcze tylko jakies forum do fizyki by sie przydalo bo gdy tu wklejam to zadko kiedy ktos mi odpisywaemotka ale co sie dziwic wkoncu to forum matematyczne emotka porzadek musi byc
Kipic: dzieki Technik
zajączek: Ostro do pracy emotka
1 kwi 20:07
Technik: @wielomian to jak masz zadani to wyśli mi też acsp1994@wp.pl tylko same rozemotka z góry dziękuje
Kipic: Mila m bardziej chcem sie nauczyc tym trudniej mi to przychodzi,emotka a to wszstko przez te wredne energie i zaleznosci
PuRXUTM: Mila a jak przewidujesz może być ciężkie rozszerzenie z matmy, po próbna była chyba łatwa
1 kwi 20:08
Technik: Kipic jak masz jakieś wątpliwości z fizyki to pisz na e−mail bo nie za bardzo mam czas na forum a chętnie pomogę
1 kwi 20:09
Kipic: no ja tez sie dorzuce do pytania PuRXUTMA bo te probne z zadania info calkowicie odbiegaja od tych co sa w maju z rozszerzenia
1 kwi 20:09
zajączek: Myślę,że ......... będzie cięższe niż próbna , ale do rozwiązania emotka
1 kwi 20:10
Kipic: Dobra Technik dzieki . jak tylko cos znajde to napisze ale narazie musze sie nauczyc kinetycznej i potencjalnej zwlaszcza tych zaleznosci od pracy i ruchu
1 kwi 20:10
Kipic: zajączek wszystko jest do rozwiązania , ale czy bedzie obraz w bani jak rozwiazywac to juz inna kwestia.
1 kwi 20:11
zajączek: Wyślesz mi sms emotka
1 kwi 20:12
1 kwi 20:12
Technik: a tu fajny wykład o tym http://www.youtube.com/watch?v=kydddYB_mkw emotka miłego oglądania
1 kwi 20:14
Kipic: Technik moja nauka fizyki glownie sie opiera na ogladaniu filmikow hehe inaczej fize ciezko zrozumiec
1 kwi 20:16
Technik: Kipic Ty piszesz roz ale chyba masz jakieś zadanka z poziomu podstawowego a co do fizyki wystarczy znać kilka zależności i pomyśleć logicznie emotka szkoda że nie czytałeś tej lektury ode mnieemotka
1 kwi 20:19
zadania z matmy: ile zadań robicie dziennie jeżeli chodzi maturę z matmy , przyznać się !
1 kwi 20:20
asdf: do matury z matematyki podstawowej i rozszerzonej: www.zadania.info
1 kwi 20:22
Kipic: Technik ja pisze rozszerzenie z matmy i podstawe z fizy a dokładnie z fizy to mam Fizyka i astronomia Matura 2013 Poziom podstawowy i rozszerzony Testy i arkusze dla maturzysty Operon @zadania z matmy teraz gdy przerobilem dwa arkusze ze zbiorami zadan to wsumie moge dosyc sporo takich zadan zrobic z biegu no niekiedy trafi sie takie co zagnie i nic nie rusze to tak nie licze, bo to zalezy od czasu ile chce sie robic te zadania 3−6 h roznie A inni jak
1 kwi 20:25
PuRXUTM: ja w sumie "harowałem" w II klasie w III to tak średnio czasem się siądzie na dłużej czasem w ogóle, w szkole mam sporo bo w sumie 9 godzin. A te z zadania info to strasznie ciężkie są, chociaż ostatni zestaw nr.4 był w miarę w miarę
1 kwi 20:28
Technik: Kipic ja do matury z fizyki przerobiłem to 5 tomów + arkusze maturalne z wszystkich lat+ zadani z zbirów zadań i różne zadania z fizyki z olimpiad
1 kwi 20:31
Kipic: No z PuRXUTM sie zgodze Te zadania sa wsumie w stosunku do matury majowej z kosmosu nasza babka z matmy sie nawet smiala ze po co oni takie daja skoro i tak wiekszosc z nas ich nie zrobila by gdyby takie dali w maju
1 kwi 20:32
zadania z matmy: kipic a Ty się uczysz od miesiąca że tylko 2 arkusze zrobiłeś ze zbiorami zadań ?
1 kwi 20:32
Kipic: Technik to widze ze znasz juz sie na rzeczy i gratuluje wytrwalosci z tymi 5 tomami Ja tylko skromna podstawe chcialbym zdac jak ta myszka emotka
1 kwi 20:33
zadania z matmy: TECHNIK , zdajesz w tym roku maturę, jeśli nie jaki wynik miałeś skoro tyle przerobiłeś?
1 kwi 20:33
zadania z matmy: Kipic , od kiedy się uczysz do matury z majcy ?
1 kwi 20:34
Kipic: @zadania z matmy ja robiłem je jakieś 40 −50 dni od studniowki to jest jakies jak teraz z grubsza teraz policzylem 602 zadania wszystko oczywiscie rozszerzenie do tego jeszcze w szkoel tez sporo zadan z arkuszy no i te zbiory co nam babka dawala ale ich nie licze
1 kwi 20:36
Technik: z podstawy 95% a rozszerzenie 75% ale to było już dawno do tego czasu przerobiłem wiele zadań z matmy z podstawy miałem 80 % i wystarczy a z roz 20 % więc postanowiłem pisać tylko podstawe bo na to co chce iść ważniejsza jest fizyka
1 kwi 20:37
zadania z matmy: 602 zadania przez ponad miesiąc?
1 kwi 20:38
Kipic: te ktore nie umialem robic to dzieki niezbednej pomocy matematyków z tego forum sie nauczylem a sporo tego bylo
1 kwi 20:38
Technik: a co w tym dziwnego przychodzisz ze szkoły i zapierdzielasz jak mały samochodzik emotka
1 kwi 20:39
zadania z matmy: Technik, a jak z majcy dużo przerabiałeś?
1 kwi 20:39
zadania z matmy: zatem Kipic 602 zadania przez ponad miesiąc?
1 kwi 20:40
Kipic: a co to mało 602 zadania dla mnie to spokojnie wystarczylo zwlaszcza ze musilem wiekoszosc tutaj zamieszczac.
1 kwi 20:40
PuRXUTM: czyli jakieś 20 na dzień, wykonalne emotka można więcej myślę ale to zależy jakie zadania i na ile się opanowało dany materiał, a ty @zadania z matmy kiedy matura ?
1 kwi 20:42
zadania z matmy: dużo, czyli przez ponad miesiąc tyle zrobiłeś tak ?
1 kwi 20:42
zadania z matmy: w tym roku
1 kwi 20:43
Kipic: i teraz spokojnie moge robic zadania te co byly 70 dni temu. Robilem wszystko z logiki nic nie kulem na pamiec.
zadania z matmy: a potrzebuje takie wyniki: matura rozszerzona 40% matura podstawowa 80%
zadania z matmy: No to kipic 602 zadania na logikę zrobiłeś , czyli geniusz z Ciebie zdasz wysoko.
1 kwi 20:44
Technik: z matmy kiełbasę robiłem podstawa+rozszerzenie ale po tych 20 % robiłem już tylko podstawę w ferie żeby nadrobić od 7 do 20 liczyłem zadania emotka a z roz to tylko umiem dzielenie wielomianów, wektory, no i plus aksjomat emotka wyszło ponad 1500 zadań ale podstawowych emotka ja wolno łapię matematykę dlatego potrzebowałem dużej dawki zadań
1 kwi 20:44
PuRXUTM: a jak próbna ?
1 kwi 20:45
zadania z matmy: 602 i to z rozszerzenia
1 kwi 20:45
Kipic: no robilem je tak okolo 40 − 50 dni, i tak jak PuRXUTM zauwazyl 20 zadan na dzien ale z logiki da rade wszystko i w miedzy czasie jeszcze musialem sie uczyc tej analizy co na studium talent bylo i na politechnike wiecej punktow dodatkowych jest na koncu egzamin byl w zaleznosci od oceny jaka byla hehe
1 kwi 20:46
Kipic: @zadania z matmy tez chcialbym takie wyniki uzyskac chociaz probne pisze o wiele, wiele lepiej
1 kwi 20:47
zadania z matmy: Kipic ile Ty masz latek?
1 kwi 20:47
Kipic: nie uwazam ze duzo umiem , ale chociaz teraz wiem jak gryzc zadania bo wczesniej to nawet nie potrafilem zalozen napisac
1 kwi 20:48
Kipic: no 19 w tym roku bo matura
1 kwi 20:48
zadania z matmy: tej co Ty robiłeś na polibudzie przed maturą? Ja także zamierzam na polibude.
1 kwi 20:49
Technik: Kipic dobra napiszesz maturkę i spokój a tu jeszcze egzamin zawodowy
1 kwi 20:49
zadania z matmy: jakie punkty dodatkowe na politechnice, możesz przypomnieć KIPIC?
1 kwi 20:50
Kipic: Technik o kurcze to jeszcze egzamin zawodowy a po jakim technikum
1 kwi 20:51
Technik: Technikum Elektryczno−Elektroniczne profil elektronik więc z fizyką za pan brat
1 kwi 20:52
Kipic: @zadania z matmy to jest tak jak chodzisz na studium talent fizyke lub matematyke to masz tak: −generalnie na spotkania z matmy nie musiales chodzic bo i tak sprawdznie wiedzy jest koncowym egzaminem za ktory dostajesz ocene i masz punkty − z fizy moi kumple chodzili i tam dostajesz zdania i oddajesz co spotkania je zrobione ja akurat nie chodzilem na fize tylko na spotkania z matmy no i napisalem ostateczny egzamin na 4 mysle zed to dobrze bo dzieki temu mam 4*10 czyli 40 punktow wiecej to studium talent jest na Politechnike Wrocławską
1 kwi 20:54
Mila: Jeśli za trudne zadania z info, to rozwiązujcie zadania z arkuszy maturalnych CKE, OKE z lat ubiegłych.Myślę o podstawie i rozszerzeniu (CKE, OKE), wtedy te zadania z portalu Info już nie będą dla Was takie trudne.
1 kwi 20:54
Kipic: @Technik tez mialem isc do takiego technikum , moj brat wczesniej chodzil wlasnie do niego i tak samo ogarnial zarabiscie fize gdy pisal mature to jescze chyba wtedy nie bylo % tylko tam oceny byly to mial 5 ale do liceum mialem blizej wiec wybralem profl politechniczny
1 kwi 20:56
Kipic: Mila ja przerobilem wszystkie matury z rozszerzenia te co sa tutaj na forum i jeszcze mam zamiar w przeddzien matury je jeszcze raz zrobic dla przypomnienia
1 kwi 20:57
Technik: @Mila ja dziękuje za rozszerzenie 20 % to totalna porażka edukacyjna emotka małe szanse żeby nadrobić takie braki @Kipic uroki tego profilu to że masz na przedmiotach zawodowych styczność z fizyką której nie masz na lekcjach ale z matematyką jest straszna kicha za to
1 kwi 20:59
use: Panowie przeciez jak dadzą taka mature jak w 2012r to trzeba byc debilem żeby nie miec 75%< zrozszerzenia ( przy czym kilka zadan robi sie w 2 minuty maksymalnie kazde zadanie, a bylo kilka takich rok temu ) ^^
1 kwi 21:00
use: @Technik ja żałuje wyboru technikum ale jak kto woli
1 kwi 21:01
PuRXUTM: use nie obrażaj nikogo, bo jak Ci ICSP przywali zadanie to każdy będzie "debilem"...
1 kwi 21:02
Kipic: @use to zobacz na mature 2011 i jakie wnioski ze przy dluzszym namysleniu mozna sie domyslec ze sa podobne bynajmniej dla mnie sa a co do glabow nie kazdy urodzil sie ze smykalka do matmy wiekszosc zeby cos osiagnac musi sie wiele wiele uczyc
1 kwi 21:03
PuRXUTM: święta prawda Kipic, coś o tym wiem emotka
1 kwi 21:04
Technik: @use techniku to fajna sprawa tylko trzeba dużo się uczyć na przedmioty zawodowe których nie ma w loemotka będąc w lo masz więcej czasu na matematykę i fizykę emotka ale technikum o profilu technicznym nie mówię o ekonomi gdzie trzeba wszystko prawie kuć na blachę
1 kwi 21:04
use: ale ja nie miałęm na myśli debila w sensie że nic nie robi bo logiczna rzecza jest to że jak się nie uczy i nie ma kontaktu z matematyka to nie napisze na tyle , ale ktoś kto pracuje i robi dużo zadań i duuuużo pracuje jak nie napisze na 75% matury z 2012 r to cos chyba jest na rzeczy ^^
1 kwi 21:05
PuRXUTM: mi właśnie o to chodzi że nawet jak się uczy a nie wychodzi to trzeba szanować, przede wszystkim za tą pracę... nie każdy jest taki zdolny
1 kwi 21:07
use: tak tylko mając "pracownie elektroniczną" można czasem ochujeć z tymi sprawozdaniami i pytaniami na które trzeba odpowiedziec niby wnioski z cwiczen a wcale te pytanie takie nie są że można bezpośrednio z ćwiczeń wysnuć trzeba nieraz się troche pogłowić i poszukać... dla mnie bezcelowe i strata czasu ale co zrobić gdybym mógł cofnąć czas ^^
1 kwi 21:08
ciekawski: use, przypomniałeś mi, że to było wałkowane już −,− 179275
1 kwi 21:09
asdf: @use każdy pisze na tyle ile potrafi, a zeby kogos nazwac debilem albo idiotą bo nie potrafi napisać ponizej 75% to...to jednak trzeba byc idiotą, zeby myslec w tych kategoriach
Technik: znam ludzi którzy z matmy roz piszą na ponad 90% a z fizyki nie mogą dobić do 50 % a mówi się żeby zrozumieć fizykę trzeba dobrze znać matematykę emotka ale to się nie sprawdza i na odwrót też nie działa
Mila: Na 75% rozszerzenie z 2012 roku , nie było łatwo napisać. Zadania dla ucznia o śednim poziomie były trudne.
1 kwi 21:10
use: @PuRXUTM wiesz jeżeli ktoś naprawde pracuje ale tak naprawde na całego a anie na pół gwizdka to nie opowiadajmy sobie bajek , matura z 2012 to tak naprawde elementarne zadania , poza tym jeżeli dawniej ludzie pisali matury a przecieaż też kiedyś byli młodzi toi czym różnili sie od nas ? a takie matury zdawali a zobacz sobie jakie były matury z 20 lat temu
Kipic: use@ akurat teraz sie zgodze matura z tamtego roku byla naprawde latwa w porownaniu do tej z 2002 uhauahuahauh moge sie zalozyc ze gdyby taka walneli to oj cienko by bylo ze zdobytymi % i ogulnie z wynikami powyzej 30 %
Technik: wtedy był inny program i inny poziom matematyki emotka
1 kwi 21:12
Kipic: poziom matematyki z tamtych lat do tego co jest teraz to ze tak zacytuje jak to ten wrobel elemelek spiewal : " fiu fiu " hahaahahah
1 kwi 21:13
Ratarcia: bez porównania z obecnym poziomem.
1 kwi 21:14
Kipic: bez porownania to malo powiedziane
1 kwi 21:15
use: dlatego ja mam juz gdzieś ta całą mature nadrabiam braki i poznaje analize matematyczną a mature napisze na ile napisze bom szczerze już mnie nudzą te wszystkie zadania ograniczone ciagle do tych samych działów...bleee
1 kwi 21:16
Technik: @use nie każdy musi być taki zdolny emotka ale jak ciężko przepracował to podstawę powinien dobrze napisać emotka
1 kwi 21:16
Ratarcia: Może tak. A jak myślicie ile % abiturientów nie zda matmy w tym roku ? Myślicie ,ze podstawa będzie trudniejsza od zeszłorocznej czy jeszcze prostsza ?
1 kwi 21:17
Kipic: @use no tak tylko potem pytanie czy cie przyjma z takim wynikiem na upragniony kierunek studiow
1 kwi 21:17
use: a ciekawe jakbym na maturze posluzyl sie np całką czy miałbym jakieś punkty za rozwiazanie poprawne zadania ^^
1 kwi 21:20
Kipic: Ratarcia Powiem krotko ja bym chcial zeby jak najwieksza ilosc zdala nawet zeby wsyzscy bo nie mam 100% pewnosci ze akurat zalicze sie do tych co zdaja wszystko a moze akurat jakis wbiją mi nóz w plecy np z polaka albo z ustnej cos wymysla z angola. i trafie na temat z angilka o kulturach zwlaszcza ze po polsku za duzo nie wiem o kulturze anglikow canadyjczykow i australijczykow bo jedyne co bym powiedzial to to ze maja krolowa w anglii pila kawe o 17 a tak pozatym to o reszcie nic nie wiememotka przynajumniej po angielsku bym nie wiedzial co powiedziec
1 kwi 21:21
PuRXUTM: jak dobrze rozwiązane to full, ja się nie znam ale raczej z całkami to nie poszalejesz na maturze...
1 kwi 21:21
use: @kipic z podstawy celuje w 100% chociaz gdzies moge sie stuknąć wiec tak 90 kilka powinno byc ale jak dobrze pujdzie to i nawet 100, wiec mysle ze gdzies tam sie może dostane a poozatym nie mam upatrzonego jeszcze kierunku bede mial mature w rece to bede myslal ale napewno gdzies sie zalapie
1 kwi 21:22
Kipic: @use pewnie tak to akurat Ty umiesz robic calki ja mniejwiecej ogarniam bo na studium talent mialem no ale nie wszyscy umieja
1 kwi 21:22
Kipic: @use ja tez celuje w 100 ale zazwyczaj ze tak sie wyraze " j...e" sie w obliczeniach albo dostane zamglenia . albo tutaj nie napisales uzasadnienia dlaczego tak tutaj zapomniales napisac to tutaj tamto no ale bez jaj skoro robisz wsyztskie obliczenia wyniki ci wychodza a babka potrafila mi sie dowalic ze przy udowodnianiu nie napisalem ustnie ze skorzystalem z twierdzenia pytagorasa no ale pani bez jaj przeciez skoro ten wzor jest w tablicach to skads go musialem wziascemotka
1 kwi 21:26
use: co to jest ten studium talent lol ?
1 kwi 21:26
Technik: @use za późno już do Ciebie na studium talent
1 kwi 21:29
Kipic: opisalem go wyzej to byly zajecia dodatkowe za ktore sa dodatkowe punkty na politechnike konczace sie egzaminem koncowym i od oceny zalezy ile bedziez miec dodatkowych punktow generalnie koles nam mowil ze to co sie tutaj uczymy jest na 1 roku studiow na politechnice czyli liczylismy granice ciagi czy sa ograniczone z gory czy z dolu no i reszta itp...
use: ale to jakas kpina wy jakioes punkty z dupy lapiecie za free
Kipic: no studium talenbt byl od pazdziernika a test koncowy juz byl w marcu
1 kwi 21:30
use: no wielka mi rzecz policzyc granice pff
1 kwi 21:30
Kipic: @use skoro nie wiesz co to jest to na "h..j" za przeproszeniem piszesz lapiecie punkty z dupy za free skoro zdawalnosc tego byla tak niska ze z mojej grupy okolo 150 osob jakies 20−30 osob mialo 4 i chyba 2−3 osoby 5 reszta 2 i 3 a 2 to 0 p[unktow
1 kwi 21:32
use: ty kipic na jaki kierunek sie wybierasz ?
1 kwi 21:33
Technik: już się tak @use nie chwal że granice potrafisz liczyć umiesz to ok ale już nie rób z siebie Bóg wie kogo....
Kipic: no to naprawde latwe bylo
Kipic: automatyka i robotyka najlepiej wydzial elektryczny
1 kwi 21:34
use: oj tam oj tam granice i ograniczenia , kres gorny , dolny , zbieznosc ciagu to nie sa cuda jest przeciez twierdzenie o trzech ciagach , o arytmetyce ciagow
1 kwi 21:35
Kipic: no tak jest to tylko nie kazdy jest takim geniuszem jak "TY"
use: Technik nie chwale sie to sa rzeczy bardzo intuicyjne
Kipic: a zreszta wszystko sie okaze w maju
1 kwi 21:36
use: kipic dostales 4 btak i powiedz mi trudne to jest dla ciebie ?
1 kwi 21:36
Krzychu: co myślicie elektrotechnice po lo?
1 kwi 21:38
Kipic: @use powiem krotko jest to dla mnie trudne bo gdyby bylo latwe mialbym max ilosc punktów
Technik: Kipic to może się spotkamy bo moim drugim wyborem jest automatyka i robotyka albo ogólnie mechatronika na pwr emotka
use: zalezy jak stoisz z matematyką
Kipic: @Krzychu ja niemam pojecia o elektrotechnice
1 kwi 21:39
use: krzychu zalezy jak matematyka u ciebie
1 kwi 21:40
Technik: @Krzych fajna sprawa jak lubisz fizykę i prąd elektryczny to ok jak masz wolny czas to zobacz sobie taki zbiór:Zbiór zadań z elektrotechniki " wsip Aleksy Markiewicz
1 kwi 21:40
Kipic: @Technik no bez jaj fajnie by było już kogoś znać jak coś to bedzie fajnie ja też idę na Politechnike Wrocławską i nie mam wyboru tylko automatyka i robotyka tylko ze wydzial elektryczny bo jest jescze elektroniczny i mechaniczny
1 kwi 21:41
use: ogółem widze to tak krzychu ^^ jak z matematyką jesteś na wysokim poziomie to nadrobisz braki wiadomosci z podstawv elektrotechniki ale jak matematyka kuleje to mozesz sie "zaj...ć" z nadrabianiem dwóch rzeczy na raz ^^
1 kwi 21:42
matura : to jak w końcu zdacie czy nie zdacie tej matury?
Technik: a nie lepiej na mechatronikę w sumie będziesz mógł wybrać specjalizacje albo automatykę albo robotykę dobra nie róbmy tu spamu masz gadu ?
Kipic: @matura − ale hardcorowe pytanie hahahh zbedne pytanie przeciez kazdy kto tutaj na forum jest a nie siedzi na fb albo gra w gry raczej chce zdac matury
1 kwi 21:43
use: Panowie jeszcze matury nie napisali a już naq studia idą
1 kwi 21:43
use: a nie myslicie moze o agh ?
1 kwi 21:45
use: bo ja chyba pujde na AGH
1 kwi 21:45
Kipic: @Technik mialem gadu gadu ale przestalem na nie wchodzic dokladnie 64 dni temu i nie znam numeru ale mam tego e−maila i Skype
1 kwi 21:46
matura : a na facebooku nie możecie się znaleźć ?
1 kwi 21:47
Technik: a ja skype nie mam niestety
1 kwi 21:48
Kipic: mechatronika hmmm bede musial zobaczyc co to za kierunek w sumie sam nie wiem skad w mojej bani i w baniach moich kumpli wlasnie wziela sie automatyka i robotyka ale zawsze byla naszym celem od pocztaku 3 lo zalezy nam sie tam dostac
matura : Podajcie tutaj linki , chętnie zobaczę Kipica
123: A ja calek robic nie umiem, ale z podstawy licze na 90%+, a z rozszerzenie jak bedzie poziom taki jak w ostatnich 3 latach to 80%( przy pomyślnych 'wiatrach' do 90% ). A co do rozszerzenia z 2012r to niektóre zadania przesadnie łatwe, polowe mozna zrobic w 30min. Pierwsze i to z ciągiem to chyba wzięli z podstawy, trygonometria jak zwykle czyli skorzystać z jednego wzoru a później pogrupować, analityczna jak dla mnie latwa(moze dlatego ze to lubie? ) stereometria srednia(tutaj musze jeszcze przez miesiac troche porobic). Pozostaje mi troche poduczyc sie stereometrii i tego prawdopodobienstwa na zbiorach(czy jak to tam sie nazywa xD), mysel ze dam rade.
matura : zobaczcie sobie maturę próbną z 2013 , inna jest niż 2012 (ta łatwa) i kilka późniejszych. Inna to znaczy nie jest już tak schematycznie jak z ubiegłych lat.
1 kwi 21:50
matura : chodzi o rozszerzenie.
Kipic: @matura powiem krotko dla mnie fejsbok to jest dzielo szatana jak pomysle ze mozna na tym siedziec i te "lajki" "lajki" " LAJKI!" i spamienie na glowej stronie demotami czy kwejkami albo tym czym chcemy sie pochwalic to dostaje rozwalki gdy ludzie z mojej klasy na infie na to wlaza i siedza na tym a reszta programuje
Technik: a co do automatyki i robotyki to raczej chyba mechatronika tam masz jeszcze mechanikę i jest dużo fizyki emotka automatykę i robotykę to tylko na wydziale elektroniczny emotka
123: @Matura dasz link?
1 kwi 21:51
asdf: "use: no wielka mi rzecz policzyc granice pff" dać zadanie?
matura : no ale macie sobie pogadać a nie lajkować się i wysyłaś nie wiadomo co .
Kipic: @matura chocbys chcial i tak sie nie dowiesz kim jestem bo zapewne wiem kim ty jestes jesli to ty to walne
1 kwi 21:52
Kipic: @123 jeszcze oprocz matmy sa inne matury no chyba ze sa łatwe dla Ciebie
1 kwi 21:53
Technik: @use pójdę [*] granicami się chwalisz a polski kuleje ja też nie mam fbemotka
use: z ciekawosco adsf daj tylko jakies rozsądne
matura : @kipic to złudzenie.
matura : Kipic co Ty wygadujesz jest tylko jeden arkusz w sieci , ten ostatni z 2013
1 kwi 21:54
Kipic: @matura przeciez to smiechowe kazdy moze na to wejsc i ci goscie co ukladaja tym bardziej sie o tym dowiedza hahaha nie mozna byc nawet w 1% pewnym co bedzie no chyba ze zadanie z paramterem z funkcji kwadrtowej i zadanie z wartoscia bezwzgledna w sumie moga ale nie musza tego dac zeby poprawic statystykiemotka
matura : sory źle przeczytałem
1 kwi 21:55
use: @technik nie chwale kurwa niczym tylko stwierdzam fakt ze nie sa to jakies cuda jeszcze niedawno bylo to w liceum co dla ciebie w tych granicach takiego kosmicznego masz tak samo odpowiednie twierdzenia wystarczy zrobic kilknascie zadan i tak jak ze wszystkim juz sie powoli zaczyna ogarniac
1 kwi 21:55
asdf:
 1 
limx−>0(

− ctg2x)
 x2 
Może to Ci pomoże nabrać troche pokory..
1 kwi 21:56
Kipic: Fu:( ten pewniak to podstawa
1 kwi 21:56
matura : To jak w końcu ludzie na co idziecie , zdacie tą majce czy nie zdacie ?
1 kwi 21:57
Kipic: calkiem calkiem fajna ta mechatronika z opisu ale to bede musial jeszcze zobaczyc dokladnie
1 kwi 21:58
123: @matura tyle ze to nie jest matura z CKE
1 kwi 21:58
Kipic: @matura kazdy chce zdac 2 raz to juz pisze
1 kwi 21:59
matura : No to w końcu ile będziecie mieli tych punktów z matury ?
Technik: @use nie rozumiesz mnie po co mam teraz liczyć granice i inne wytwory skoro zdaje podstawę przyjdzie czas to będę liczył emotka wolę skupić się na fizyce emotka
1 kwi 22:00
matura : w poznaniu jest cke , tak ?
1 kwi 22:00
Technik: pewniak maturalny hahahah
1 kwi 22:01
Technik: @123 to jak to pewniak to 100 % masz spokojnie
1 kwi 22:02
matura : w poznaniu w maju z jakiej komisji będzie ta matura z matmy?
1 kwi 22:02
1 kwi 22:04
123: CHodzilo mi o to ze oni tak to nazywaja, zreszta ta strona(maturana6.pl) jest troche smieszna. Zobaczcie tutaj: http://maturana6.pl/arkusze-maturalne/matematyka/2013/847-przecieki-maturalne-matmana6pl-poziom-podstawowy "Przecieki maturalne" ikaza placic za ten arkusz, niezle zarty
matura : @123 co to za różnica jaką maturę przerabiam ?
use: *Wszystkie płatne arkusze maturalne zwane dalej pewniakami są propozycjami autorskimi i stanowią ofertę pozyskaną zgodnie z prawem.
1 kwi 22:05
matura : to kto wpłaci i tu poda ?
1 kwi 22:05
Kipic: @123 dzieks jak teraz tak przejrzalem wszystkie to nie ma zdziwienia ze zadania jakies z kosmosu jutro sprobuje go zrobic jedyne zadanie ktore juz od razu mnie rozwalilo to 8 z tyhc wszystkcih zadan ktore zrobilem nie jest znak − pomiedzy i tego czego sie obawialem zadanie z wykaz ze z wielomianem a reszta to dupy nie urywa ale jutro sie przekonam czy zagina ale nie obstawialbym ze to pewniak bo rownania albo nierownosci z wartoscia bezwzgledna brakuje hahahaha
1 kwi 22:06
Technik: @matura obudź się w końcu człowieku nie ma żadnych pewniaków i nie było jedne co jest pewne to że na maturze wpiszesz swój kod i pesel
1 kwi 22:06
123: No na tej co podałeś odrazu widać, że są troche inne zadania niż na oficjalnych z CKE.
1 kwi 22:07
Technik: panowie robicie podkład to ja może i zdam tą rozszerzenie
matura : @Technik Gdzie znaleźć matury z oke z rozszerzenia ?
Technik: poczekaj zaraz dam link emotka
1 kwi 22:08
Kipic: @matura ty juz jestes obcykany w tym temacie zaraz jakis przeciek znajdziesz z rozszerzenia ale tylko wtedy to bedzie pewniak jak bedzie tam rownanie lub nierownosc z wartoscia bezwzgledna i nam podasz emotka
1 kwi 22:09
1 kwi 22:10
Technik: @Kipic użytkownik matura spadł nam z nieba zdaliśmy już
1 kwi 22:11
Kipic: @Technik matura wie gdzie szukac tych przeciekow tylko jeszcze zeby nam je podal
1 kwi 22:12
matura : oj tam oj tam
1 kwi 22:13
Technik: ja tylko czekam na tego pewniak i idę spać emotka dam komuś do zrobienia i w maju wyciągnę podkład a o uczeniu się już zapominam @matura daj jeszcze z angola z rozszerzenia jak masz ?
1 kwi 22:14
matura : na pewno będzie trzeba coś dodać i pomnożyć ⇔ jeżeli o majce chodzi. na angola będę miał jutro.
1 kwi 22:14
Kipic: to skoro tak to ja bym poprosil jesli mozna pewniaka z anglika te karty co tam wybierasz z czego masz na ustnej odpowiadac @matura pomoz nam
1 kwi 22:15
prokurator: wobec użytkownika o nicku @matura zostało wszczęte postępowanie karne ze względu na włamanie się do baz OKE
1 kwi 22:15
Technik: @matura jak będziesz jeszcze na wolności to poszukaj z angloa i fizyki roz
1 kwi 22:17
Główny_prokurator: A nawet do CKE!
123: Dobra, nie jego wina, że na stronie maturana6.pl mają już przecieki i pewniaki
Technik: ale dobrze że chce podzielić się a nie jest samolubny emotka
1 kwi 22:18
Kipic: @matura o kurcze prokuratura sie juz toba zajela no nie a juz sie cieszylememotka okazuje sie ze matura jest niezlym hackerem skoro wbil im do bazy , tylko po co mu sa matury z matmy pewniaki skoro on juz informatyke ogarnal do perfekcji ze sluzy mu do lamania hasel
1 kwi 22:22
Technik: @Kipic nie na każdej roz jest wartość bezwzględna co Ty nie wierzysz w zdolności matury może nawet nam załatwi odpowiedz i pytanie do ustnej z polaka
1 kwi 22:26
1 kwi 22:28
prokurator: wobec użytkownika @matura wszczęto jeszcze jedno postępowanie dotyczące nielegalnej sprzedaży arkuszy maturalnych z maja 2013 na portalu aukcyjnym
1 kwi 22:29
asdf: @use zrobiłeś tą granice?
1 kwi 22:32
starszy sierżant : dane prokuratora zostają zbierane za nadużycia wobec użytkownika @matura
1 kwi 22:34
Kipic: @use ich logika nie była zła tylko zostali oszukani przez grawitacje i słaby beton tylko zgłupiałem bo zawsze mi sie wydawało ze takie rury betonowe sa zbrojone w srodku lecz chyba nie sa emotka
1 kwi 22:34
prokurator: starszy sierżant jest podejrzany o współprace z użytkownikiem matura
1 kwi 22:37
123: @Kipic u ruskich nic nie wiadomo Może obliczyli wszystko dobrze(sinusy,cosinusy, przyciaganie ) ale sie okazalo ze opony za twarde? xD
1 kwi 22:39
use: asdf; nie moge dać odpowiedzi ci .... przykro mi :^^ tak szczerze nie chce mi sie nad tym myslec przyklad do najlatwiejszych nie nalezy a tutaj angielski przykladopwy ^^ https://www.youtube.com/watch?v=Ibgroo_Im0Y
1 kwi 22:39
Kipic: @use ale dobił mnie ten filmik jak pomysle ze mnie to bedzie czekacemotka
1 kwi 22:42
Kipic: ta mina egzaminujacego bezcennaemotka
1 kwi 22:43
use: Po prostu w rosji panują troche inne prawa fizyki, dlatego nadzorujacy inzynier poslugujac sie fizyką niutonowską sie grubo pomylił emotka
Kipic: no nie moge oni sie tak na nia patrzaemotka
BADAM BADAM: nie ma jak niemiecki − das Abitur
use: tez sie boje angola ale z tego co mi koledszy mowili ktorzy zdawali to " nie mozna tego nie zdac " wiec jakos mnie to uspokaja
use: faktycznie te ironiczne usmieszki kiedy ona mowi niepoprawde to troche wkurza bo .... sam tak bede pewnie mowil emotka
1 kwi 22:45
Kipic: wiesz powiem tak: rozumiem ze ktos moze nie umiec rozmawiac po angielsku ale po dobija ten egzaminator takim szybkim mowiniem przeciez na logike ze mozna sie pogubic bo niekiedy przeginl poprostu jescze ten drugie usmiechniety i sie podsmiechuja a ty nie dosc ze masz przed soba dwoch gosci wladajacych swietnie tym jezykiem to jescze oni sie smieja lol gorszy jest taki usmieszek niz prawdziwy smiech bo nie wiesz czy on sie usmiecha ze mowisz z sensem czy poprostu mysli sobie " ale on/ona jest głupia/głupi " o lolemotka
1 kwi 22:48
use: dokladnie pozatym to nie jest rozmowa na luzie tylko masz w porach zazwyczaj stres jak ch..j xd
1 kwi 22:50
123: Jak za takie cos sie dostaje 80% to chyba nie ma sie czego bac
1 kwi 22:50
use: 80 % xd jeszcze do tego nie doszedłem emotka
1 kwi 22:51
Licealista_Theosh: Kipic masz czas żeby mi pomóc? Sorka że nie na temat emotka
Kipic: ja pierdziele ale zobacz oni przez cala rozmowe maja bezcenny usmiech ja poprostu dostalbym szalu i to jescze 13 minetemotka
Technik: uśmiech to normalna reakcja ludzką emotka a uśmiechnął się po to żeby rozładować sytuację na próbnej ustnej z anglika miałem w komisji 3 panie które też się uśmiechały i nie rozpraszało mnie to, wole to niż stare baby i powaga na maksa
1 kwi 22:52
Kipic: @Licealita theosh jesli chodzi o twoje zadanie to tutaj masz podobne nie chce mi sie przepisaywac od nowa http://www.zadania.info/822312
1 kwi 22:54
use: faktycznie jak to bylo na 80 % to kurde te 30 to powinno byc emotka a kiedy macie termin na ustna ?
1 kwi 22:57
use: ja mam 16 maj ^^
1 kwi 22:58
asdf: w takim razie czemu piszesz, ze granice są proste i tak banalne?
1 kwi 23:04
use: bo są banalne, tylko zależy też jakie ; analogicznie ktoś może powiedzieć że geometria jest prosta, zgodze sie jednak zalezy na jakim poziomie, ze wszystkim tak jest ,pozatym ty tez masz problem z rachunkiem zbiorow
1 kwi 23:14
asdf: ale nie pisze, ze jest to banalne emotka Piszesz, ze jest proste, oznacza, ze potrafisz to zrobic, czyli jak nie potrafisz tego zrobic to klamiesz..
1 kwi 23:16
use: ujme to tak nawet dla eksperta w jakiejs dziedzinie pojawia sie problem ktorego nie jest w stanie rozwiazac z tego by wynikalo ze wszyscy jestesmy idiotami bo czegos nie wiemy, i wsumie to sie zgadza bo "wiem ze nic nie wiem" ^^
1 kwi 23:19
Kipic: looz lepiej pomozcie tutaj i pokazcie co potrafiicie https://matematykaszkolna.pl/forum/195611.html
1 kwi 23:20
kinga: Z niemieckim...da się improwizować tzn.podstawa.Ważne jest żeby był tzw."kontakt"(ustna)tak mówi Profesor na pisemnym bank że będzie list o czymś tam(nie trzeba profesjonalnych słów)można obejść prostymi zdaniami ale....ważny jest początek i koniec.Pisałam próbną z polskiego tego roku i zdałam pomimo nie znajomości wcześniejszej Tuwima oraz Zbrodni i kary.Wypracowanie(wybieram wiersz jeśli jest,ponieważ można coś z niego "wyciągnąć)Nie było wstępu pobieważ nie braliśmy jeszcze ,wówczas Tuwima(nie mogłam więc nic o nim napisać bez znajomości)Zaczęłam więc od interpretacji,potem porównanie,zakończenie...Jeśli nie znamy lektury bądź mamy pustkę lepiej wybrać wiersz
26 kwi 22:42
matura: ciekawe co będzie na tej matmie. Kipic za 36 dni matura, a odpowiedzi znajdziesz tutej: http://www.mmwarszawa.pl/447722/2013/5/8/matura--matematyka-arkusze-odpowiedzi?category=news
10 maj 16:12
xyz: Mature z matematyki oglaszam za zamknietą!
10 maj 16:13
Kipic: @matura ale z ciebie zartownis emotka ale sie rozbrykal chłopak emotka
10 maj 16:13
xyz: To jednak byly przecieki i pewniaki? −.−
10 maj 16:15
Kipic: @xyz to Ty nic nie wiedziales przeciez cke za free dla vipów dawalo odpowiedzi emotka
10 maj 16:17
Kokosz: Określ korzystając z metody graficznej ilość rozwiązań równania w zależności od parametru "m" Wykonaj wykres zależności ilości rozwiązań równania w zależności od "m" x2 − mIxI = m2 − 1 Jak tu wystartować?
5 maj 23:18
Kajko: Może "wystartuj"....... w tym poście za 10 lat
6 maj 00:26
Kokosz: Ha ha ha − zaśmiał się hrabia po francusku
7 maj 15:10