Eta pomóż
lukas: Hej Eta pomożesz mi znowu proszę kiedyś pomogłaś mi zrobić zadania z wyrażeń algebraicznych
20 mar 21:03
Eta:
Gdzie te zadania?
20 mar 21:04
lukas: Cześć
20 mar 21:04
Eta:
Witam
20 mar 21:05
20 mar 21:05
lukas: 4 cos 60 stopni * sin 30 stopni − cos 30 stopni * sin 60 stopni =
20 mar 21:06
Dominik: przeciez dostales pomoc...
20 mar 21:07
lukas: Ostatnio zaliczyłem dostałem 5 dzięki twojej pomocy
20 mar 21:07
lukas: Dominik ale o co ci chodzi co
20 mar 21:08
20 mar 21:08
Eta:
5 .... to my dostaliśmy

A Tobie nauczyciel wpisał do dziennika
20 mar 21:10
lukas: a zrobisz mi chociaż 2 przykłady żebym wiedział jak
20 mar 21:10
Dominik: lukas, nie mozesz nawet SPROBOWAC? poprawimy ewentualne pomylki.
20 mar 21:10
lukas: No tak prawda razem
20 mar 21:11
Eta:
| | 1 | | 1 | | √3 | | √3 | |
4* |
| * |
| − |
| * |
| =....... dokończ,to sprawdzimy |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
20 mar 21:13
lukas: Proszę o to pierwsze bo podstawiłem bo mam cztery tylko co ma być plis 1 przykład
20 mar 21:22
20 mar 21:25
Eta:
| | √3 | | 1 | | √3 | | √3 | |
1/ 4sin60*sin30−cos30*sin60 = 4* |
| * |
| − |
| * |
| = |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 3 | |
= √3− |
| −−− i tak już zostawiasz |
| | 4 | |
20 mar 21:27
20 mar 21:28
krystek: @Eto rozleniwiasz Młodzież!
20 mar 21:29
lukas: Podałem inne troszkę zadanie i jak to ma być w kolejności co skrócić KRYSTEK JA JESTEM STARSZY
CHYBA OD CIEBIE JAK JUŻ
20 mar 21:34
20 mar 21:35
krystek: Poprawię się!
20 mar 21:35
Eta:
@
lukas
Podaj jeszcze raz te zadania, bo nie wiem o które chodzi
20 mar 21:36
lukas: 4 cos 60 stopni * sin 30 stopni − cos 30 stopni * sin 60 stopni =
20 mar 21:39
Eta:
| | 1 | | 1 | | √3 | | √3 | | 4 | | √9 | | 3 | | 1 | |
4* |
| * |
| − |
| * |
| = |
| − |
| =1− |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2*2 | | 2*2 | | 4 | | 4 | |
20 mar 21:42
lukas: ctg 30 stopni * ctg 45 stopni /(ctg 60 stopni * tg 45 stopni)=
18 sin 30 stopni * tg 30 stopni /(cos 60 stopni * tg 60 stopni)=
12 (tg 60 stopni− cos 60 stopni)*(tg 30 stopni + cos 30
stopni )=
20 mar 21:45
lukas: a gdzie sie cos skraca bo musze zaznaczyc co z czym
20 mar 21:50
20 mar 21:55
Eta:
| | 4 | |
No to nie wiesz,że |
| =1 ? |
| | 4 | |
20 mar 21:56
Eta:
20 mar 21:59
lukas: Hej mam wyniki jakie maja wyjść to w tym ostatnim co zrobiłaś to ma byc wynik pierwiastek z 3
20 mar 22:02
Eta:
Sprawdź czy dobrze podałeś treść ( jaka treść , taka odpowiedź!
Ja nie jestem duchem...
20 mar 22:05
lukas: To może on źle podał przepraszam jeszcze ten jeden i mam jedno dla chętnych
20 mar 22:09
Eta:
3/ sprawdź czy wszystko dobrze napisałeś? jaki masz wynik?
bo nie chce mi się na darmo pisać
20 mar 22:19
lukas: Jest ok przepraszam to jeszcze ten ostatni proszę a ja już zaczynam pisać te dla chętnych ok
20 mar 22:27
lukas: W trójkącie prostokątnym na przeciw kąta ostrego alfa leży przyprostokątna o długości A.
a) a=40 cm,sin alfa 810
b)a=5cm,sin alfa pierwiastek z trzech przez 2
20 mar 22:38
krystek:
20 mar 22:42
Eta:
| | 1 | | √3 | | √3 | | 1 | | √3 | | √3 | |
3/ 12(√3− |
| )( |
| + |
| )=2*(√3− |
| )*6( |
| + |
| )= |
| | 2 | | 3 | | 2 | | 2 | | 3 | | 2 | |
=(2
√3−1)(2
√3+3
√3)=(2
√3−1)*5
√3=15−5
√3=5(3−
√3)
20 mar 22:52
lukas: W trójkącie prostokątnym na przeciw kąta ostrego alfa leży przyprostokątna o długości A.
Oblicz długość pozostałych boków jeśli: a) a=40 cm,sin alfa 810
b)a=5cm,sin alfa pierwiastek z trzech przez 2
20 mar 22:53
Eta:
krystek narysowała Ci ten trójkąt
| 40 | | 8 | | 40*10 | |
| = |
| ⇒ c= |
| = 50 |
| c | | 10 | | 8 | |
b
2= c
2−a
2 ⇒ b
2= 2500−1600 = 900 ⇒ b= 30
20 mar 22:57
Eta:
Poprawiam, powinno być :
...=(2√3−1)*5√3= 30−5√3= 5(6−√3)
pasuje?
20 mar 23:20
lukas: Pasuje ten mi jeszcze nie pasuje 18 sin 30 stopni * tg 30 stopni /(cos 60 stopni * tg
60 stopni)= bo podał wynik √3
20 mar 23:28
Eta:
wynik = 6
20 mar 23:40