analityczna
kobe: Punkt O(2,1) jest środkiem przekątnej AC równoległoboku ABCD oraz wektoru AC =[2,6]. Środek S
boku AD ma współrzędne S(0; 5/2). Wyznacz
a)współrzędne środków pozostałych boków równoległoboku
b)miarę kąta AOB i pole równoległoboku
11 mar 14:05
aniabb:

nie zmieściłam się

A(1,−2) B( 5;−5) C( 3;4) D( −1; 7)
Pole z iloczynu wektorowego
11 mar 14:16
kobe: a jak ty wyliczylas te punkty?
11 mar 14:19
aniabb:
Pole = ABxAD = [4;−3] x [−2;7] = 28−6 = 22
11 mar 14:22
aniabb: odczytałam z obrazka
11 mar 14:23
11 mar 14:25
staryRafiki: Mnie pole wyszło 30
11 mar 14:38
staryRafiki: Punkty są dobrze
11 mar 14:51
staryRafiki: Jak działa ten iloczyn wektorowy, przy pomocy którego wyliczyłaś pole?
11 mar 15:00
staryRafiki: To ile wynosi to pole?
11 mar 15:36
12 mar 08:37
staryRafiki: AD=[−2;9] dlatego wychodzi 30. Dobry sposób Aniu
13 mar 00:34
needhelpfast: Może ktoś podać przynajmniej wyniki bo robię to zadanie już setny raz i za każdym razem
wychodzi mi inaczej, proszę
24 mar 14:42