xxxx
Ewelina: Ile wynosi promień okręgu wpisanego w trójkąt prostokątny o przyprostokątnych 15 i 20?
17 lut 18:06
Dominik: policz przeciwprostokatna... promien okregu opisanego na trojkacie prostokatnym ma dlugosc
polowy przeciwprostokatnej
17 lut 18:07
17 lut 18:09
Ewelina: no ale wychodzi 12,5 a w odpowiedziach jest 5..
17 lut 18:10
17 lut 18:10
Ewelina: jeszcze nie miałam sinusów trzeba to jakoś inaczej policzyć xd
17 lut 18:11
sushi_ gg6397228:
policz 3 bok, wzor na pole a*b= (a+b+c)*r
17 lut 18:14
krystek: | | 2P | | 2*150 | |
r= |
| = |
| =5 |
| | a+b+c | | 15+20+25 | |
17 lut 18:30