8 lut 21:21
Licealista: Jest to f kwadratowa, musisz obliczyć wierzchołek i dowiedzieć się w którą stronę skierowane są
ramiona.
8 lut 21:25
PuRXUTM: narysuj sobie wykres funkcji y=3
x+2 i przesuń o 3 jednostki w dół

zaraz zobaczysz
rozwiązanie
8 lut 21:26
8 lut 21:27
Ajtek:
Licealista to nie jest f. kwadratowa, tylko wykładnicza

.
Cześć
PuRXUTM 
.
8 lut 21:28
PuRXUTM: cześć Ajtek
8 lut 21:28
Licealista: Ale fake

sorka
8 lut 21:29
Mila:

y=3
x+2 >0 zielony wykres
zbiór wartości (0;
∞)
y=3
x+2−3 przesunięcie o 3 jednostki w dół
Zw=(−3;
∞)
8 lut 21:32
ZK : https://matematykaszkolna.pl/strona/1446.html Prosze sie z tym zapoznac
Jak juz sie zapoznasz to narysuj sobie wykres tej funkcji i odzcytaj zbior wartosci.
Narysujesz go tak
1. Rysujesz wykres funkcji y= 3
x
2. Przesuwasz go wzdluz osi OX o 2 jednostki w lewo i masz y=3
x+2
3 Przesuwasz go wzdluz osi OY o 3 jednostki w dol i masz wykres y=3
x+2−3 − teraz to juz
latwo
8 lut 21:36
...: Dzięki wielkie, zapoznam się z całą funkcją wykładniczą, bo jeszcze tego nie miałam, jak to
ogarnę, to raczej będę rozumieć to zadanie

Tylko problem jest w tym, ze rozwiązując sobie
taką maturkę czasem po prostu nie wiem jakiego zagadnienia dotyczy dane zadanie i nie wiem jak
to wpisać w internet haha

teraz już wiem, że to funkcja wykładnicza, dzięki!
8 lut 21:51
Mila: Jeśli jesteś w III klasie LO, to musiałaś mieć już funkcję wykładniczą, to jest w I semestrze.
8 lut 23:40
...: Jestem w 1 kl. LO
9 lut 00:02
Mila: Lepiej rozwiązuj zadania ze zbioru Kurczaba, są tam bardzo dobre zestawy zadań.
Naucz się biegle rozwiązywać równania, nierówności, układy równań, zadania z wartością
bezwzględną.Stosować wzory skróconego mnożenia.
Jeśli będziesz za bardzo wybiegać poza program, to źle się nauczysz i będziesz utrwalać błędy.
Polecam Ci dzisiaj zadanko.

zaraz podam linka.
9 lut 00:18
9 lut 00:19