FUNKCJA
mandaryna: Dane są funkcje: f(x)=(k+3)x+4 oraz g(x)=−2x+3m−1 , x należy do R. Dla jakich wartości
parametrów k i m wykresy tych funkcji:
a.) są prostymi równoległymi (rozłącznymi)
b.) są prostymi prostopadłymi
c.)pokrywają się
28 sty 18:07
Dominik: a) a1 = a2 ∧ b1 ≠ b2
b) a1 * a2 = −1
c) a1 = a2 ∧ b1 = b2
28 sty 18:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | a1 | |
a) |
| = 1 ⋀ f(x) ≠ g(x) |
| | a2 | |
b) a
1*a
2 = −1
c) f(x) = g(x)
28 sty 18:09
28 sty 18:09
mandaryna: dalej nie wiem jak to zrobić...
28 sty 18:17
Dominik: podstawic pod odpowiednie rownania, ktore ci napisalem.
28 sty 18:18
mandaryna: ale co jest a1 ? k+3 ? a a2 to −2x+3m ?
28 sty 18:21