Wyznacz równania
WANDZIA: Proszę o pomoc nie wiem jak to zrobić a to jest zadanie na zaliczenie
Punkty A(−1,−3), B=(5,−2), C(0,9) są wierzchołkami trójkąta. Wyznacz:
a. Równania prostych zawierających boki tego trójkąta.
b. Równania prostych zawierających wysokości tego trójkąta.
c. Długości boków trójkąta.
d. Długości wysokości tego trójkąta.
e. Pole trójkąta.
f. Równanie okręgu opisanego na tym trójkącie.
23 sty 13:59
23 sty 14:00
23 sty 14:03
23 sty 14:04
Sheppard: z tego wzoru wyznacza sie wyznacza sie rownania prostych
A(−1,−3) B(5,−2)
x
1=−1
y
1=−3
x
2=5
y
2=−2
postawaisz to tego wzoru wyzej wyliczasz i masz rowanianie prostych i tak ze wszystkimi
punktami
23 sty 14:10
WANDZIA: A jak wyznaczyć równania prostych zawierające wysokości bo jestem w tym słaba
23 sty 14:37