obliczyć przekątną sześcianu gdy przekątna boku wynosi 7
blagaaam: obliczz przekątną sześcianu gdy przekątna boku wynosi 7
20 sty 20:42
blagaaam: pomożcie mi kompletnie nie wiem jak to rozwiązać. Z gory dziękuje
20 sty 20:43
Eta:
Co to jest ? "przekątna boku"? ............
20 sty 20:43
Ajtek:
Dobry wieczór
Eta 
Myślisz, że treść zadania jest podchwytliwa

.
20 sty 20:46
Eta:
Eeeee tam "podchwytliwa"?
| | 7 | | 7√2 | |
d(kwadratu)= a√2 ⇒ a= |
| = |
| |
| | √2 | | 2 | |
| | 7√6 | |
d(sześcianu)= a√3 = |
| i po ptokach  |
| | 2 | |
20 sty 20:51
20 sty 20:52
20 sty 20:52
blagaaam: tyle tylko bylo podane
20 sty 21:38
blagaaam: no nie koniecznie

tyle to ja wiem
20 sty 21:39