określ przedziały monoteicznosci funkcji kwadratowej f(x)=(x-4) (x-2)
Domcio: określ przedziały monoteicznosci funkcji kwadratowej f(x)=(x−4) (x−2)
17 gru 19:14
Artur z miasta Neptuna:
A pochodna liczyc potrafimy
17 gru 19:17
17 gru 19:19
Domcio: określ przedziały monoteicznosci funkcji f(x)=(x−4) (x−2)
17 gru 19:19
Piotr:
co to jest monoteicznosc ?
17 gru 19:20
Domcio: czy funkcja jest stała rosnaca malejąca
17 gru 19:21
Piotr:
mono
toniczność 
wyznacz x
w wiercholka. ramiona w gore czy w dol ?
17 gru 19:23
Domcio: wzór funckcji bedzie wyglądał tak? f(x)=x2+8 po mnozeniu
?
17 gru 19:24
Piotr:
nie ma potrzeby tego mnozyc. a i tak źle.
wierzcholek bedzie po środku miejsc zerowych, ktore ile wynosza ?
17 gru 19:29
17 gru 19:32
Domcio: czyli po wymnożeniu f(x) wynosi x2−2+8x
17 gru 19:35
Domcio: czyli po wymnożeniu f(x) wynosi x2−2x+8x
17 gru 19:36
Piotr:
a po co to mnozysz ?
czytasz w ogole co Ci pisze ?
(x−4)(x−2) = x2 −2x − 4x + 8= x2 − 6x + 8 ALE TO NIE JEST POTRZEBNE.
17 gru 19:38
17 gru 19:39
Domcio: rosnaca 3 i + nieskoczonosc
malejaca nieskoczonosc i 3
17 gru 19:48
Piotr:

ramiona w góre są...
17 gru 19:52
Domcio: rosnaca 3 +nieskoczonosc
malejąca − nieskoczonosc i 3
17 gru 19:56
Piotr:
od do a nie i.
17 gru 19:58
Domcio: ok
17 gru 19:59
Domcio: Określ zbiór wartosci funkcji f(x)=x2−4x−2
oblczyłem współrzedne p=2
q=−3
17 gru 20:00
Eta:
p=2 q=f(p)= 4−8−2=
ZW= <q,∞) =..........
17 gru 20:03
Piotr:
p jest zbedne. q źle.
Δ = 16 + 4*2 = 16+8 = 24
17 gru 20:04
Domcio: ile q wynosi?
17 gru 20:04
Domcio: czego 4*2 jak jest x2 czyli 1?
17 gru 20:05
Piotr:
a ile jest 4*1
17 gru 20:06
Piotr:
wzór na Δ znasz
17 gru 20:07
Domcio: 4
17 gru 20:07
Domcio: a dobra c zapomniałem
17 gru 20:08
Domcio: czyli zw wynosi −nieskoczonosci do −6?
17 gru 20:09
Piotr:
a jak są skierowane ramiona ?
17 gru 20:10
Domcio: do góry
17 gru 20:10
Piotr:
zresztą Eta Ci podała ZW = <q; ∞)
17 gru 20:11
Piotr:
no więc skoro do góry to jak może być od −∞ ?
17 gru 20:12
Domcio: rozwiaż nierównosci x(x+1)<2x+17 jak to pierwsze wymnozyc
17 gru 20:12
Piotr:
a(a+1) = a*a + a*1 = a2 + a
17 gru 20:15
Domcio: mógłbys to równanie rozwiązaC
17 gru 20:17
Piotr:
to jest nierownosc. znaj moje dobre serce :
x
2 +x − 2x − 17 < 0
x
2 − x − 17 < 0
Δ = 69
√Δ =
√69
| | 1 −√69 | | 1+√69 | |
x1 = |
| x2 = |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 −√69 | | 1+√69 | |
x ∊ ( |
| ; |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
17 gru 20:22
Domcio: zapisz funkcje kwadratowa w postaci ogólnej y=2(x−1)2+2
ogólna to y=a2+bx+c
17 gru 20:28
Piotr:
podnies do kwadratu i uporzadkuj.
17 gru 20:30
Domcio: to (x−2)2 to wzór skróconego mnozenia czy nie
17 gru 20:31
Eta: taaak
17 gru 20:31
Domcio: nie wychodzi mółbys to obliczyc
17 gru 20:33
Domcio: i jeszcze to zadanie bede wdzieczny rozwiąz równanie (x−2)x=(2−x) (x−4)
17 gru 20:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
Domcio ... zaszalej ... daj całą książkę do rozwiązania ... czy Ty cokolwiek potrafisz sam
zrobić

wybacz, ale te zadania wymagają od Ciebie podstawowej wiedzy matematycznej bądź
umiejętności zajrzenia do książki w celu odnalezienia wzoru
17 gru 21:08