ciągi
brrr: Który z podanych ciągów jest geometrycznym:
a) 1,−2,4,−8,16,−32.....
b) √3, 2√3, 3√3, 4√3, 5√3.....
15 gru 21:52
krystek: sprawdź czy iloraz jest stały.
15 gru 21:53
brrr: Krystek proszę trochę więcej, ponieważ skleroza nie boli
15 gru 22:01
brrr: czy ktoś mnie słyszy? proszę "help me!"
15 gru 22:04
Eta:
a) jest geom.
b) jest arytm.
15 gru 22:07
15 gru 22:07
15 gru 22:07
krystek: A ja to nazywam brakiem chęci do nauki.
15 gru 22:08
brrr: co za radość

dziękuję
15 gru 22:10
brrr: krystek − to ile to jest −19
1000
15 gru 22:12
brrr: nie wiem jak to zrobiłeś Eta ,ale może się jakoś później to rozwiąże.
15 gru 22:13
Eta:
Czyli co? za dwa dni? czy jeszcze później ?
15 gru 22:15
krystek: Już w poprzednim poście masz napisane!
15 gru 22:16
brrr: zaraz zobaczę krystek
15 gru 22:18
brrr: Całe zadanie brzmi: w ciągu geometrycznym (an) dane są wyrazy pierwszy a1 , iloraz q i liczba
wyrazów n . Wyznacz an jeśli a1 =19, q =−1, n= 1001.
15 gru 22:23
krystek: an=a1*qn−1 podstaw i licz
15 gru 22:25
brrr: obliczyłam i ciągle nie wiem ile to jest − 191000
15 gru 22:28
krystek: a1001=19*(−1)1000=....
15 gru 22:31
brrr: to ile w końcu, proszę zlituj się
15 gru 22:33
15 gru 22:34
krystek: I brr
15 gru 22:43
brrr: to jest odpowiedź?
15 gru 22:45
krystek: A nie zgadza się Tobie?
15 gru 22:47
brrr: gdzie zniknął− przed 19 i co się stało z 1000?
15 gru 22:49
krystek: ile to (−1)1000 ?
15 gru 22:50
brrr: 1?
15 gru 22:52
krystek: I masz odpowiedź na zadane pytanie
15 gru 22:55